maandag 14 april 2008

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN

De uitstekende kijkcijfers- de afgelopen maand om en nabij de 3000 bezoeken- behoeven bij nader inzien een kleine relativering. Eigenlijk wel een grappige relativering want tijdens het navlassen van de persoonlijke google-analytics-site kwam ik er achter dat Beijumnieuws de afgelopen maand in 55 landen is bekeken. Verenigde Staten 60 bezoeken, Brazilie 13, Spanje 26, India 13 en Indonesie telde 7 bezoeken. In China en Saudi Arabië werden elk één bezoek aan deze site afgelegd, evenals in Zuid Afrika.

Het zullen vaak oud-Beijumers zijn die op de hoogte willen blijven van de gebeurtenissen in hun oude wijk, ongeluksbezoekjes of viavia.
De meeste bezoekers komen uiteraard uit de stad Groningen/Beijum maar Haren en Eelde scoorden ook relatief hoog.

Op http://www.beijum.nl/ heeft de eigenaar van de site Beijumnieuws en de BOB-site gebroederlijk onder elkaar gezet bij de links. Kijk, dat heet onafhankelijkheid. Naar elkaar linken in Beijum versterkt de sociale cohesie in de wijk. Beter dan eigen site eerst en "concurrenten" willen uitsluiten. Iedereen is hier welkom.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Johan,

Het blijft lastig met die bezoekcijfers, want sommige computernetwerken van Nederlandse bedrijven draaien op servers die in India of Saudie-Arabie staan. Het is dus niet gezegd dat die 26 kijkers echt in Spanje wonen, misschien staat alleen hun machine daar. Maar het blijft natuurlijjk morgelijk dat 'overwintereraars' of emigranten hun oude wijk op deze manier blijven volgen. Ik zou zeggen: Meld je even bij de reacties als je echt in het buitenland woont! Vinden wij in Beijum wel leuk om te weten!

Anoniem zei

Heb jij niet voor de Beijumkrant gewerkt?