woensdag 18 juli 2018

BEIJUMBORG (123)


Een paar weken er tussenuit: vakantie is voor sommigen heel gewoon, voor anderen heel bijzonder. 

Nou heb ik zelf veel gereisd voor mijn werk, en ben op een paar prachtige plekken in Europa geweest, maar ik realiseer me ook dat dat niet een ‘gewone’ baan was. Vaak zeiden mensen tegen me dat ze best bereid waren om mijn koffer te dragen, als ik naar Sint Petersburg, Cordoba, Edinburgh of Rome vertrok. 

En ja: al deze genoemde steden, en nog veel en veel meer heb ik bezocht, maar bijna altijd was het er per dag 12 uur werken of zo, even tijd voor een avondmaaltijd en dan naar bed om de volgende dag weer fris en vrolijk aan de slag te gaan, of het vliegtuig of de trein terug te nemen. Niks toeristisch uitje, ook al heb ik in een gestolen uurtje wel eens een museum of kerk bezocht.

Mijn vakanties zijn dan ook echt luiwammesweken. Zo zit ik de komende twee weken bij mijn zus, en die woont toevallig in een mooi huis met zwembad in Zuid-Frankrijk. En nou hoor ik jullie denken: “Nou, wat een luxe bestaan!” Maar die zus van mij werkt zich echt een slag in de rondte om te overleven, maakt tig huisjes per week spik en span schoon, wast tientallen stuks beddengoed en houdt ondertussen ook nog zo goed en zo kwaad als dat kan haar grote tuin een beetje vochtig. Ze is de eigenaar van een bedrijfje dat huisjes verhuurt aan toeristen, en dat is - ik kan er uit eigen waarneming van getuigen - keihard werken. Met uitzicht op de Mont Ventoux, dat dan weer wel. En in een aangenaam klimaat.

Dus lezers: uw columnist gaat er even tussenuit. Over een paar weken meld ik mij weer. Prettige vakantie, thuis of ergens anders! 

Han Borg

Geen opmerkingen: