maandag 2 juli 2018

MAANDAGOCHTEND (368)


Schoolgaande kinderen beginnen vandaag aan de laatste drie weken van het schoolseizoen 2017/2018. Ze hebben er vast geen benul van, maar het is zeldzaam hoe zonnig een zomerperiode als deze is begonnen. Na een der mooiste en zonnigste lente-periode ooit (in de beleving van deze zoetjes aan op leeftijd gerakende Beijumblogger).

Het was een spetterend (zonnig en warm) weekend, vandaag volgt wederom een bijkans tropische dag.


Hoe zal het eigenlijk met de geesteszieke boom-omzager zijn, vraagt ondergetekende zich af.

Drie weken geleden in het nieuws. Ook op andere stadse media, waar hij o.a een idioot en gestoorde werd genoemd.
De aandachts-freak heeft het tegenwoordig maar gemakkelijk, doe iets geks en je bent in het nieuws.

Zie afbeelding boven. Hoek Koerspad/Holmsterheerd. Bedankt boom-gek.

Zou hij, die met een zaag door Beijum heeft gelopen, spijt hebben van zijn daden? Of kickt hij (vast geen zij) heimelijk op de aandacht als ware hij een pyromaan die geniet van het door hem aangestoken vuur?

Terzijde, kan het boom-stompje dat we zien nog weer aangroeien tot een volwassen boom? Bij het menselijk lichaam lukt het niet als er een vinger of een voet af is gegaan.

"Kom eens even mee." Afgelopen zaterdag een bekende Beijumer die zich intensief bezig houdt met het wel en wee in de openbare ruimte op het Beijum-feest. We liepen naar de Boelemaheerd en de blogger maakte de linker foto. Beijumer ging op een bankje zitten. "Slecht maai-beleid van de gemeente Groningen, dit riet staat veel te hoog."

Hij heeft een punt. Maar de blogger geniet ook van de gekte in zijn wijk. Is het niet rustgevend om tegen een meter hoge riet-lijn aan te koekeloeren?

Zie ook de rechter foto. Een bankje langs kanaal Zuidwending waar je op kunt zitten en tegen de dijk aan kunt gaan zitten kijken. Creatief gemeente Groningen, Goethe verkondigde het ooit al eens: In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Foto links beneden , bij Winkelcentrum Beijum. Zou het een stil protest tegen het boerka-verbod zijn? Leve de gekte in het straatbeeld van Beijum. Een kleed/shirt om een paal.

Foto rechts beneden is afgelopen vrijdagmiddag gemaakt. Het zal er weer hangen tijdens de zomerse omstandigheden die we vandaag kunnen verwachten: een doek boven de zandbak moet kinderen tegen de felle zon beschermen. Heerdstee.

Een prettige week toegewenst. En geniet een beetje van de oneffenheden in uw wijk. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Niks mis met het maaibeleid.
Zijn nu overal nesten met meerkoeten en eenden en andere vogels.
Zitten goed verstopt in het riet.

Wanneer snappen mensen nu eens dat niet alles om hun draait.