maandag 23 juli 2018

COLUMN UIT LEWENBORG (107)


Geen tuinaria dit jaar!

Dit is mijn laatste column, ik krijg columnvakantie ;) De grote vakantie is afgelopen vrijdag al begonnen. Menig kind heeft afscheid moeten nemen van zijn of haar school en gaat naar een nieuwe hogere school. Ik kan mij zo voorstellen dat dat allemaal super spannend is. Eerst maar eens genieten van de zomervakantie.

Waar ga je heen? Vliegen naar een ver land? Gewoon met de auto naar een camping in Nederland? Het is tenslotte prachtig weer in ons kikkerlandje. Een heuse hittegolf ligt er in het verschiet. Tof toch? Daar hoef ik persoonlijk niet ver voor weg. Nederland is mooi genoeg en bovendien heb ik het niet op vliegtuigen. Als ik in de lucht kijk en zo’n vliegtuig kilometers hoog als een glanzend stipje waarneem, krijg ik het al benauwd. Wat een immense hoogte zeg. Nee, daar krijg je mij niet in!
Ga je met de auto op vakantie? Dan heb ik hier 13 TIPS voor je.
Ik wens al mijn lezers een hele fijne vakantie toe. Toch wil ik nog wat waarschuwingen met jullie delen. Massaal zie ik op social media mensen die hun vakantiebestemming aankondigen en zoals je weet leest iedereen mee. Zo maak je het de dieven wel errúg makkelijk natuurlijk. Voorkom dit, want je wilt toch niet in een leeg huis thuiskomen lijkt mij. Het is natuurlijk prachtig mooi om foto’s te zien van hoe een ander geniet van azuurblauw zwemwater en parasols etc. Ik raad het echter af. Voel je vrij om te doen, wat je toch niet laten kan…

Dan zijn er nog de dagjesweg mensen. Lekker een dagje naar het strand met de auto. Veel bijrijders leggen hun voeten op het dashboard en oh dat is zó gevaarlijk. Lees deze
WAARSCHUWING maar eens, dan doe je dát nooit weer.
Vergeet ook de hond niet als je die mee neemt naar waar dan ook. Een hond kan niet zweten. Zij koelen door te hijgen en via hun voetzooltjes. Als je eens wist hoe heet het asfalt is… Probeer het maar eens uit. Leg je vlakke hand op het asfalt en kijk hoe lang je dat vol houdt. Een oververhitte hond moet je absoluut niet koelen door een natte koude doek over hem of haar heen te leggen. NEE, je moet ze koelen door lauw water te laten drinken en zet hem/haar met de poten op een natte doek. Koel dan de onderbuik en borstkas. 
Laat vooral in hemelsnaam je hond niet achter in de auto met deze temperaturen.
Oh jee, als ik dit zo allemaal terug lees lijkt het wel een betuttelende column. Alvast sorry daarvoor. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, nietwaar?
Ik wens nogmaals iedereen een fijne vakantie. Zelf ga ik lekker met mijn “Buddy” op pad, waar inmiddels mijn hondje achterop kan. Lekker in de frisse lucht. Twee flessen water mee, één voor de hond en één voor mij. Samen genieten van het mooie weer en elke dag blij zijn als ik een beetje normaal kan functioneren. De laatste drie zomers liet mijn lichaam mij in de steek en beleefde ik de vakantie in tuinaria. 
Vol energie ga ik de hittegolf tegemoet, zoiets doet een mens goed!
2018©Vlindertje73

Geen opmerkingen: