maandag 16 juli 2018

BEIJUMNIEUWS IN DE STAD GRONINGEN (5)


De zuidelijke ringweg om Groningen is al jaren vooral tijdens de spits een grote opgave om over te komen.
De Beijumblogger reed wel eens naar zijn werk te Assen, en hij was qua tijd meer kwijt om vanaf Beijum het Julianaplein over te komen dan vanaf Stad via de A-28 Assen te bereiken.

Afgelopen zaterdagmiddag reed ondergetekende vanaf de oostelijke ring de op de schop liggende zuidelijke ring op richting Julianaplein.

De werkzaamheden lagen stil op zaterdag, toch neemt de blogger de lezer, kijker en automobilist even mee over de zuidelijke ring.


Rij even mee....zie onderstaande video. De muziek? Het is niet echt een Autobahn, maar het nummer past goed bij de video.

Voor nadere informatie over de zuidelijke ringweg om/door Groningen, zie de website van het altid goed geïnformeerde GRONINGEN BEREIKBAAR.
De zuidelijke ringweg is zo’n twaalf kilometer lang en loopt dwars door de stad Groningen, ongeveer van Hoogkerk tot Euvelgunne. De weg is belangrijk voor het verkeer van en naar de stad, maar ook voor het verkeer dat Groningen passeert. Van 2017 tot 2023 gaat de zuidelijke ringweg op de schop. Het plan Aanpak Ring Zuid zorgt voor een bereikbare stad en regio in de toekomst, voor een leefbare omgeving en voor meer verkeersveiligheid. Het plan is erg omvangrijk. Het bestaat uit verschillende ingrepen, zoals nieuwe aansluitingen, extra rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen. Ook worden er aanpassingen gedaan in de omliggende wijken.Kijk voor meer informatie op www.aanpakringzuid.nl.
De Beijumblogger zal de ontwikkelingen rond de zuidelijke ringweg om Groningen blijven volgens en af een toe een update-video publiceren.

Geen opmerkingen: