donderdag 12 juli 2018

BLAUWALG-ABONNEMENT KARDINGERPLAS WEER VERLENGD


HET IS WEER ZOVER.

Je weet dat het weer gaat gebeuren. Zoals in november Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten Nederland binnenvaren, zoals op 11 november de lichtjes weer gaan branden, op oudejaarsdag het vuurwerk weer gaat knallen en in oktober de blaadjes weer gaan vallen, zo weet je: in de zomer krijgen we weer blauwalg in het Zilvermeer/Kardingerplas.

Beijumer Jort Kruims stuurde gisteravond de linker afbeelding op. Negatief zwemadvies.
Vroeg dit jaar, het zal met de zomerse temperaturen van afgelopen weken te maken hebben.Vorig jaar 'pas' op 26 juli
Het jaar ervoor op 21 juli
Cynisme ten top. De verantwoordelijke instanties zijn al jaren niet in staat om het water in de plas in beweging te houden. Over tien dagen begint de zomervakantie, voor de thuisblijvers is de plas normaal gesproken een prachtige plek om tijdens zomerse dagen te recreëren en te zwemmen.

Shame on you, verantwoordelijke instantie(s)!!

4 opmerkingen:

Ria zei

Ja, beroerd he, dat de natuur zich maar steeds niet naar de menselijke maat laat dwingen en z'n eigen gang gaat.

Waarom toch altijd gelijk zo negatief blogger. Waarom niet geloven dat er bij deze instanties druk gezocht wordt naar oplossingen voor dit probleem?

Jan zei

Ik hoef het hier voor niemand op te nemen maar dat 'druk zoeken' van Ria is lachwekkend. De afgelopen 15 jaar blauwalg in mijn Zilvermeer en volgend jaar weer.

Anoniem zei

Ja eens, het is onderhand best lachwekkend dat er na al die jaren nog niks op bedacht is. De Korea's worden nog eerder verenigd dan dat de blauwalg uit de Kardingerplas verdwijnt.

Anoniem zei

waterschap noorderzijlvest en gemeente groningen