zaterdag 14 juli 2018

GEVAARLIJK ZONNEPANELEN OP SCHUIN DAK AANBRENGEN


"Ik zag dat je een foto maakte van de werkzaamheden op het dak. De man op het dak is levensgevaarlijk bezig want hij zou met een steiger moeten werken. Zoals hij het nu doet, alleen met een ladder mag niet, dit gaat niet volgens de voorschriften."

Een paar weken geleden. Ergens in Beijum. De Beijumblogger bekeek met interesse hoe een man bezig was op een dak zonnepanelen aan te brengen. Met behulp van een ladder en plekken op het dak om te staan omdat er dakpannen uit waren gehaald.

Zag er een beetje link uit. Maar ja, een steiger huren, opbouwen en afbreken (en vervoeren vice versa) kost ook een aardig centje. Tijdens het fotograferen uitte een omstander de bezorgde kritiek wat boven is te lezen.

De blogger is geen deskundige op dit gebied. Maar op verschillende websites is te lezen dat als een dak steiler is dan 60 graden een steiger verplicht is.

Bekijk de foto, zeker dat dit dat meer dan de genoemde hoeveelheid graden is wat betreft schuinheid.

Klik de linker screenshot groter voor meer informatie.

De persoon op het dak heeft geen last van hoogtevrees, onverschrokken en rustig deed hij zijn werk.

Maar goed, als hij van het dak was gedonderd had je de poppen aan het dansen gehad, niet alleen wat  betreft de ernstige verwondingen die hij zou hebben opgelopen, maar ook de arbeidsinspectie zou hier grote vraagtekens bij zetten.

Maar goed, zoals gezegd, een steiger huren is niet gratis.

De panelen liggen er goed op.
En er zijn waarschijnlijk honderden euro´s uitgespaard.

Geen opmerkingen: