maandag 16 juli 2018

MAANDAGOCHTEND (370)


De laatste maandag van het schoolseizoen 2017/2018 is zojuist begonnen. De leerlingen van basisscholen in Beijum moeten de rit nog een paar dagen uitzitten. Voor zover de blogger bekend is krijgen alle leerlingen een bonus-dag en sluiten de schooldeuren reeds op donderdag.

Terzijde, maar wel belangrijk: zal het een lange zonnige schoolvakantie worden, of heeft de zomer van 2018 al een groot deel van 'z'n kruit' verschoten? Krijgen we een herfstige zomervakantie? Zal balen zijn voor de thuisblijvers.

In verband met het afgelopen uitbundige zomerweer lijkt het wel alsof leerlingen uit de wijk die een schooltuintje verzorgen redelijk vroeg met zelf verbouwde groenten uit eigen tuintje huiswaarts keren.
Zie foto boven, een dag of wat geleden gemaakt. Een leerling van de Tine Marcusschool showde vol trots zijn 'buit.' Sla, en wat nog meer?

Foto links hangt voor een raam in de Holmsterheerd. Het oog van de blogger viel erop omdat hij in 1e instantie koopmansgeest bevroedde. Welcome in Beijum. Dicht bij de mooiste stad van noord Nederland, de Waddeneilanden, het Kardingerpark etc....waarom geen bed & breakfast aanbieden? De Beijumblogger kent een Beijumer die zijn huis tijdens zijn vakantie te huur aanbiedt via Airbnb.

Woningruil schijnt ook te kunnen, met gesloten beurs naar een mooi huis in Zuid Frankrijk vertrekken en de bewoners ervan, de Fransen je huis in Le Beijum laten betrekken, vlakbij Costa del Kardinge.

Maar goed, nog steeds afbeelding links, het lijkt te gaan om een soort van kunstwerk...een vogel Airbnb.

Foto rechts is bij een Beijumse thuis gemaakt. Type, nait soezen mor broezen. Genieten van het leven, pluk de dag.
Hallo Leven, trek iets moois aan, we gaan!

Veel sterker dan al het gezeur en gezaag. Er zijn lieden die de hele dag denken dat Nederland aan de rand van de afgrond staat, en ooh ooh, die vluchtelingen, en help heeelp want alles Islamiseert en we raken ons Nederlandje kwijt. Nooit kijken ze naar hun eigen angst(en)...de verandering moet van buiten komen...Als die en die nou weg zijn dan....denken ze dat alles beter wordt.

De wereld kon wel eens ten onder gaan aan domheid. Verbeter de wereld, begin bij de ander.

Een prettige week toegewenst. Trek wat moois aan en vier het leven...

Geen opmerkingen: