donderdag 12 juli 2018

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (89)Net als in elke wijk in Nederland 'worstelt' ook De Hunze met hoe om te gaan met honden, hun baasjes en mensen die last van loslopende honden en hondenpoep hebben.

Het woord worstelt staat bewust tussen accolades, er zijn natuurlijk belangrijke zaken in het leven van de mens.

 Vanmiddag fietste de Beijumblogger vanuit Beijum bovengenoemde wijk in.
Net voorbij de grens van beide wijken, de fietstunnel onder de oostelijke ringweg door, Beijumerweg, maakte hij bovenstaande foto.
Er is gemaaid, de bermen zien er weer glad en overzichtelijk uit. 
De beheerder van de naburige wijkwebsite, zie link beneden in de blauwe tekst, stuurde een paar dagen geleden onderstaand bericht door.
In de rond 14 juli te verschijnen nummer 3 van ons Wijkblad, staat een stukje van een bewoner van de Bakemastraat, hij praat over de slechte toegankelijkheid van het hondenlosloopgebied tussen de ringweg en woonwijk De Hunze. Hij spreekt daarbij de hoop uit dat het bij het verschijnen van het blad oud nieuws zal zijn. En dat is nu precies het geval! De provincie heeft flink gesnoeid in het verwilderde groen en het pad is opnieuw verhard. Hondenbaasjes en anderen kunnen het gebied weer doorkruisen zonder dat ze kans lopen op takken in het gezicht of het verzwikken van enkels. Dehunzevanstarkenborgh.nl

Verder De Hunze in fietsend, nog steeds langs de Beijumerweg, zag de blogger een partij paardenkeutels liggen. Zie afbeelding links. Tja, wordt het niet eens tijd voor paardenbelasting en een opruimplicht?

Lieve Hunzenaartjes, verder fietsend zag de blogger uit Beijum twee schrijfsels langs de Beijumerweg die met honden(stront)overlast te maken hebben. Het was geen vooropgesteld plan om eens even de hondenpoep-overlast in jullie wijk op de kaart te zetten.
Alvast beloofd, volgende week in deze serie iets heel leuks dat ondergetekende langs het fietspad dat door jullie wijk loopt tegenkwam.

Maar toch even, bordje rechts langs het genoemde fietspad. Klik groter. Hallo asociale hondenbezitters.
Honderd meter verderop: Laat uw hond hier niet schijten.

Duidelijke taal mensen uit De Hunze! De Beijumblogger kan met jullie lezen en schrijven.

Geen opmerkingen: