maandag 9 juli 2018

MAANDAGOCHTEND (369)"Kun je even ergens vermelden dat mensen, en vooral kinderen, niet met hun handen in de vuilnisbakken rond Winkelcentrum moeten gaan zitten in geval ze iets gaan weggooien? Ik ben twee keer geprikt omdat ik met mijn vingers in een heroïnespuit terecht kwam. Het bloed druppelde van mijn vingers. Ik ben twee keer naar de huisarts geweest voor een kuur."

Een verontruste Beijumer afgelopen zaterdagmiddag.

Een wijk heeft net als elk mens een lichte en donkere kant.
Heroine spuiten en de naalden laten rondslingeren getuigt niet van lichtheid. Onverschilligheid, asociaal-heid, gewetenloosheid druipt van de gebruiker en de naald af.

Niet best als je als onschuldige burger met je vinger in een verdwaalde gebruikte naald terecht komt.

Lezen we op de site www.jellinek.nl/vraag Kans op HIV en hepatites.
Tipgever en onfortuinlijke Beijumer: "Gebruikers deinzen er niet voor terug om spuiten ergens in de tuin te laten slingeren. Dit is volstrekt onverantwoord als je bedenkt dat kinderen zich eraan kunnen prikken."

Heroine. De blogger had het idee dat dit een probleem uit de vorige eeuw was, dat gebruikers tegenwoordig cocaine zouden snuiven of xtc slikken. Ga vooral niet paranoïde leven, maar neem de tip van de Beijumer ter hand: geen hand in een afvalbak steken als je wat weg gegooid.

Foto boven is direct na het gesprekje bij het winkelcentrum gemaakt. We zien een volle vuilnisbak naast het parkeerterrein voor het winkelcentrum. Proppen als je er nog wat bij in wil doen....met mogelijk alle consequenties van dien. Saillant detail, naast de vuilnisbak stond een plastiek emmertje. Weggegooid. Daar zouden de spuiten goed in kunnen.

Foto rechts, de blogger reed gisteravond tegen half tien de wijk in bij Beijum Zuid en hij zag dat een elektriciteitskastje een beste deuk heeft opgelopen. Een auto er tegenaan gezeten? Misschien wel niet, de paal die er twee meter vanaf staat staat immers nog recht omhoog.
Probleem-nieuws scoort altijd veel beter dan vrolijk en positief nieuws. Zet, zoals onlangs gebeurde,  een bericht over gebakken sponzen op Beijumnieuws en tegen de 10.000 mensen klikken het bericht open.

Nu weer die heroïnespuiten. Beijum blijft een prettige wijk, maar een minuscuul aantal vreemde gasten bepaalt 'het nieuws' soms.

Foto links, oostelijke wijkring ter hoogte van de Fultsemaheerd. Genoeg is Genoeg staat op de sticker.
Stel dat er weer een forse aardbeving gaat plaatsvinden, zal dan de pleuris uitbreken? Volgens de Beijumblogger speelt 'Den Haag' met vuur aangaande de Groningers en hun veiligheid.

Het kon wel weer een hoog zomerse dag worden vandaag. Nederland-Groningen-Beijum blijft de prettigste en veiligste plek op aarde om te wonen. Daar kunnen zielige junks of automobilisten die een kastje langs de weg rammen niks aan veranderen.

Een prettige en voor zover mogelijk een zorgeloze week toegewenst.

Geen opmerkingen: