woensdag 11 juli 2018

BOMEN IN BEIJUM LATEN ZICH NIET ZOMAAR KISTEN...Nee, nachtelijke boom-vandaal, jij krijgt de bomen in de wijk niet klein. Of kapot.
En misschien de gemeente Groningen ook wel niet niet.

Zie foto boven. Hoek Koerspad, fietspad Beijum-Lewenborg vice versa, met de Holmsterheerd.

Een maand geleden zaagde een volstrekt idioot iemand 's nachts bomen om in Beijum. Zie nog eens dit bericht
En zie nu foto boven, gistermiddag gemaakt.
Het zielige stompje boom laat zich er niet onder krijgen.
Linksboven zien we prille vertakkingen en blaadjes.

Leuk om deze gemartelde boom de komende weken en maanden in de gaten te houden. Gaat de natuur de destructie van de boom-terrorist overwinnen?

Foto links, vijfenzeventig meter richting de wijkring, tegenover basisschool Het Palet,  is via gemeentewegen een boom omgezaagd. Niet meer bekend hoe lang geleden. Kijk aan, klik groter, wat ontspruit daar uit de omgezaagde stam van de boom? Jawel, de natuur blijft onoverwinnelijk, we zien nieuw groen.

Zo ook langs de wijkring ter hoogte van het winkelcentrum.

Zie afbeelding rechts. Maandenlang stond daar een zielig boom-stompje van ongeveer twintig centimeter hoog. Gekapt/gezaagd omdat de boom of ziek was of het uitzicht belemmerde. Afgelopen najaar?

Kijk nu eens, stompje gaat weer groeien.

(De bovenste boom blijft de blogger vormen. Wordt het een mooi proces en gaat de boom na de aanslag van een gek zich op eigen kracht weer oprichten? Wordt vervolgd).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Vast ook iemand die vind dat beijum wel veel te veel aan bomen heeft...het is mooi maar zoveel bomen geeft ook hoop overlast!

Anoniem zei

en koelte en rust