woensdag 18 juli 2018

NIKS VERDER TE DOEN TEGEN BLAUWALG IN DE KARDINGERPLAS


Wikipedia blauwalg (info)
"Het is moeilijk om blauwalgen te bestrijden. Waar dat kan spoelen we een zwemplas door met water. In Kardinge kan dat echter niet."

We moeten er mee leren leven. Er kan verder niks aan gedaan worden. Ga er vanuit dat de Kardingerplas elke zomer met blauwalg zal worden geconfronteerd. Al het mogelijke is er aan gedaan om dit te voorkomen.

Bovenstaande conclusie leidt de Beijumblogger af uit Twittercontact dat hij gisteren met Noorderzijlvest had.

Zie het bericht van gistermorgen

De blogger vroeg en vraagt zich af hoe het toch kan dat al jarenlang het zwemplezier voor mensen uit het oostelijk gedeelte van de stad wordt vergald omdat er weer blauwalg in genoemde plas is aangetroffen. Wat een onvermogen.

Maar misschien heeft hij te gemakkelijk praten/schrijven.

Geef onderstaande tweet van Noorderzijlvest even de tijd om op te laden. De eerste tweet (1/2) wordt verwoord in de openingszinnen van dit bericht.

Met dank voor het eerlijke antwoord.

2 opmerkingen:

Ria zei

En vanavond een item op RTV Noord hierover.

Overigens hebben ze er ook elders in de stad en het land last van hoor. Het is niet zo dat wij een verloren en achtergesteld gebied zijn en dat ze er maar niets aan doen, want het is 'maar' Beijum/Lewenboorg.

Johan Fehrmann zei

Noorderzijlvest bericht:

'We verwijzen je graag naar het item op OOG tv, dat vanavond te zien is over de problematiek rond blauwalg. Het item zal vanavond vanaf 17.30 uur doorlopend worden uitgezonden.'