maandag 14 oktober 2019

COLUMN UIT LEWENBORG (158)


Chaos in de tent!


Zet twee boogschutters bij elkaar en je krijgt een complete chaos. Zal dit komen omdat wij het vuurteken zijn? Gisteren was het weer eens veel te gezellig met een boogschutterige vriendin van mij. 

Ons altijd stralend humeur zorgt er mede voor dat we samen slap kunnen liggen om iets heel onbenulligs. Wij zijn van mening dat menig mens die dan bij ons in de buurt is, er werkelijk geen bal van snapt. Neem nou bijvoorbeeld ons telefoongesprek:

Hoi, ik heb hier een eenzame fles wijn in de koelkast staan.’

‘Joh, ik ben net klaar met mijn workout en zweet me rot.’

‘Dan moet je wel goed drinken hoor.’
‘Ja dat doe ik ook, schenk net mijn derde beker koud water in en weet je hier staat ook een eenzame fles zie ik.’
‘O, dan kom ik er nu aan, dan zijn ze samen.’
Nog geen vijf minuten later is ze er sprankelend en wel en die fles, ja, die ging leeg, net als de mijne onder een hoop gelach en grappen en grollen. Een andere vriendin kwam om met mijn hondje te gaan wandelen en kon ons buiten al horen. Ze kwam dan ook met een blik binnen, zo van, o jee daar gaan we weer. Wij moesten er vreselijk om lachen. Zij ook gelukkig.


Boogschutter is één van de sympathiekste tekens in de dierenriem. Wij houden van onze vrijheid en bekijken alles van de positieve kant en verwachten het beste van de mensen en het leven in het algemeen. Op de een of andere manier zijn we ook voortdurend op zoek, in een rusteloze zoektocht naar wijsheid en bomen dan samen eindeloos door over gemeenschappelijke interesses, waarbij de nodige lachbuien niet ontbreken.

Af en toe tonen we ons onverantwoordelijk, vergeetachtig en zelfs roekeloos. De volgende dag bedenken we dan dat we dat maar niet weer moeten doen, om het vervolgens een paar dagen later wel te doen. We zijn rusteloos en dat zorgt ervoor dat mensen
ons vaak ongeduldig vinden. In de liefde bijvoorbeeld gaat het ook niet van een leien dakje. De boogschutter staat snel in vuur en vlam, maar kan zich net zo snel afvragen: ‘Is dit alles?’

Verbintenissen aangaan is niet onze sterkste kant, want we willen onze vrijheid niet zo maar kwijt. Nee, die is juist heilig. Ontstaat er wel een vriendschap of relatie, dan zijn we zéér loyaal naar de ander toe.

Goh, wat ben ik blij dat ik een boogschutter ben en gewoon mezelf kan en mag zijn bij een net zo’n gekke vriendin als boogschutter. Bij ons is niets te gek, het lijkt soms voor anderen zó. Vol enthousiasme kunnen we ons zomaar storten in één of ander nieuw avontuur, of een doel. Voor mij persoonlijk is dat nu even mijn conditie weer opbouwen. Wij zijn geen opgevers, we zijn doorzetters! 

En juist dat doorzetten breekt me vandaag even op, want tjonge wat heb ik een spierpijn van die workout. 

Dus vandaag even enkel en alleen de spieren losmaken op de step, met keiharde opzwepende muziek erbij. Morgen zien we wel weer, denk dat ’t een rustdag wordt.

2019©Vlindertje73

1 opmerking:

Anoniem zei

Is dit serieus? Astrologie is quatsch.