maandag 28 oktober 2019

MAANDAGOCHTEND (416)Goedemorgen allemaal, een beetje lekker geslapen met een uurtje extra wintertijd-bonus?

Het was me het weekendje wel, gisteren kreeg deze Beijumblogger berichten door van lezers (via chat, mail), dat redelijk wat mensen in Beijum in de nacht van zaterdag op zondag slecht hebben geslapen in verband met het idee dat de Pathé moordenaar wellicht hier in de wijk rond zou lopen. Uurtje extra wakker gelegen?

De blogger maakt even een ongemakkelijk bruggetje naar de realiteit van deze laatste maandagochtend van oktober 2019. Einde herfstvakantie, de jeugd zit weer op school.

Foto boven, al ooit eens eerder over bericht, het nooit gebruikte Ganzenbord in de Doornbosheerd. In de put zitten, naar de gevangenis moeten..., de associaties met afgelopen weekend liggen voor de hand.

Vijf jaar geleden vanuit een of andere gemeentelijke instantie of welzijns-instelling bedacht. Het sloeg nooit aan bij de digitale en game-behoefte van de hedendaagse jeugd (open de link voor meer info). Een Ganzenbord op straat. Wie bedenkt zoiets?
De wat oudere lezer denkt wellicht: mens, erger je niet.

Foto links, op de noordelijke grens van Beijm, Spakenbord, ontwaarde de blogger onlangs een bordje met als opschrift: Artikel 3 Rijkszeeweringenregel.

Zeewering? Zal het een grappig bedoeld bordje zijn? Het ziet er zo officieel uit.
Niks over kunnen vinden via vriend Google.

Foto rechts, ook grappig bedoeld? Ergens in Beijum, een (opgezette?)vogel hoog tegen een muur.

Je ziet wel eens vogels afgebeeld op ramen, dit om te moeten voorkomen dat echte gevleugelden daar doorheen gaan vliegen (foto links in dit bericht).

Wat moet je er verder van zeggen. In de put zitten, familie, slachtoffers. Naar de gevangenis moeten

Dader moordaanslag. Ganzenbord.
Verder grappig en gewiekst doen?

Doe maar niet.  Een prettige en voor zover mogelijk gezonde eerste week van november toegewenst.

Over twee weken branden de kinderlichtjes weer. Sint Maarten.

Geen opmerkingen: