dinsdag 8 oktober 2019

DE (LOSTAANDE) BRIEVENBUSSEN IN BEIJUM


 Het lijkt steeds meer een beetje in te zijn om post of kranten niet meer via de brievenbus in de voordeur te ontvangen.

Zet een losstaande brievenbus meer richting de straat en laten de bezorgers daar hun papierwerk maar in doen.
Zo ook in Beijum.

Het scheelt een loopje voor de bezorger naar de voordeur en, voor sommigen vast ook niet onbelangrijk, je hebt geen vreemd iemand op je grondgebied (meestal voortuin) lopen.

Je hebt er mooie exemplaren losstaande brievenbussen bij. Loshangende ook, zie de groene helemaal beneden.

Beijumnieuws trok de wijk in om enkele tientallen brievenbussen te fotograferen.

Een paar bijzondere, maar ook een enkele 'gewone' deur-brievenbus.

Van de foto's is onderstaande video gemaakt.

Muziekje erbij, wijlen Mariska Veres van Shocking Blue zingt het toepasselijke 'Send me a postcard (darling).'...
DE VIDEO IS GROOT TE BEKIJKEN

2 opmerkingen:

Wanda zei

Wettelijk gezien is men verplicht een buiten brievenbus aan te schaffen als de bezorger te ver de tuin in moet. Ook moet een brievenbus aan bepaalde eisen voldoen. Sinds november vorig jaar ben ik postbezorger in Beijum en ik kom vele soorten brievenbussen tegen.
Mijn voorkeur gaat uit naar de groene omdat de opening bijna altijd groot genoeg is en vaak ook de klep nog omhoog kan. Brievenbussen met de klep aan de voorkant en een diepte van zo'n 10 centimeter zijn een ramp voor mij.Een beetje brief wil nog,maar zelfs a4 enveloppen zijn al lastig en pakjes kun je glad vergeten.
Als mensen een nieuwe brievenbus willen aanschaffen is mijn tip om de klep boven te hebben en verder behoorlijk wat diepte zodat ook de grotere dozen er met gemak in kunnen.

Anoniem zei

als iedereen z'n brievenbus dan ook nog eens goed schoon houd niet onder de troep en spinnen en tussen allerlei struiken , en goed en deugdelijk dan kan de bezorger er veilig uw post in deponeren .van sommige brievenbussen kan je wel een ziekte oplopen !! je eet toch ook niet uit een vies bord .