zondag 20 oktober 2019

ONDERTUSSEN IN DE KREMERSHEERD (dag boeren)Het is al weer een paar dagen geleden. 

Was het afgelopen dinsdag of woensdag?

De blogger fietste door de Kremersheerd, en hij zag een waarschuwingsbordje met daarachter een mannetje die de boel voor weggebruikers in de gaten hield.

Zie afbeelding links, klik groter om te kunnen zien.

Ik ben vies en ik ben er trots op een boer te zijn.

Zag hij iets verder op een vies voertuig geschreven.

Zie foto boven.

Toch woensdag dus, bij nader inzien, de dag dat boeren op hun tractoren, met een gezamenlijke bedrag voor enkele miljoenen, want die voertuigen zijn duur, Den Haag en Nederland hun wil op wilden leggen.

De blogger dacht, kom op Thuiszorg-medewerkers, medewerkers in de zorg, vuilnisophalers, leraren, politieagenten, schaf ook een tractor aan voor het geval jullie ook weer gaan demonstreren voor een beter loon en voor betere arbeidsomstandigheden.

Maar tegelijkertijd dacht hij: dat kunnen medewerkers uit deze beroepsgroepen zich helemaal niet permitteren, die boeren boffen maar maar met hun dik gesubsidieerde tractoren.

De blogger fietste even door maar werd al gauw gestopt door het mannetje op de linker foto. "Even wachten, er kan een boomtak naar beneden vallen."

Een minuut later kon ondergetekende doorfietsen. Foto rechts, een niet zichtbaar mannetje snoeide hoog in een boom takken.
Arbeiden.

Zou de boom-arbeider tevreden zijn met zijn salaris en met zijn werkomstandigheden?

Ja of nee, hij is vast niet zo draagkrachtig als de ontevreden boeren in het land die zich een peperdure tractor kunnen veroorloven.

En dus heeft hij en zijn collega's weinig in te brengen richting provinciebestuurders en/of ministeries.

Daarvoor moet je tegenwoordig toch echt boer met een dure tractor zijn.

Geen opmerkingen: