vrijdag 18 oktober 2019

LASTIGE ROUTE NAAR EEN ROOKVRIJE GENERATIEEr zijn lezers die vinden dat deze Beijumblogger maar 'door blijft zeuren' over de peukenbak voor het Melsemagebouw (WIJ-Beijum en het Heerdenhoes).

Ze hebben een punt.


Anderzijds, oneffenheden in de wijk signaleren beschouwt deze blogger tot zijn zelfverkozen taak.
Net als dat gedumpte vuilnis in de wijk opmerkelijk blijft (went niet), zo blijft ook een rookgelegenheid vlakbij een kinderspeelplaats, en vlak voor een gemeentelijke welzijnsinstelling, opmerkelijk in een stad die koploper wil worden wat betreft het willen bewerkstelligen van een Rookvrij Groningen en een Rookvrije Generatie.

Maart 2018 publiceerde deze blogger een bericht over roken bij 't Trefpunt. Zie nog eens dit bericht
Een peukenbak vlak voor dit centrum waar ook de nodige kinderen naar binnen gaan (kinderopvang)? Of het door het bericht kwam weet ondergetekende niet, doet er ook niet toe, maar een paar weken later werd de rookgelegenheid van de ingang naar een stuk naar rechts verplaatst. Zie nog eens hier
Nos.nl

Nog wel kunnen roken daar dus. Motivatie, we kunnen beter een plekje voor bezoekende jongeren creëren dan dat ze overal maar lukraak gaan roken. Reguleren. Is iets voor te zeggen, zet iets verbieden voor jongeren zoden aan de dijk? Foto rechts, een poster vanuit 't Trefpunt. Op weg naar een Rookvrije Generatie.

Of het tegenstrijdig is om je hiermee te afficheren en tegelijkertijd een rookplek voor jongeren neerzetten? Dat mag de lezer zelf uitmaken.

Foto boven, er staat ook een peukenbak voor de ingang van Winkelcentrum Beijum.
Er lopen hier ook redelijk wat kinderen naar binnen.

Foto links, ook Winkelcentrum Beijum, mag personeel misschien even een peukje opsteken?
Voor het Melsema-gebouw....

Voor de ingang van de vlakbij gelegen Lidl hangt een plakkaat waarop staat dat deze Duitse super rookwaren in de ban heeft gedaan i.v.m. de te bewerkstelligen Rookvrije Generatie. Is natuurlijk een vorm van zelfpromotie, zie ons eens goed doen, koop vooral bij ons, maar tegelijkertijd verkoopt de grootste supermarkt in Beijum, de AH, nog steeds rookwaren, zo ook aan jongeren.

Intussen gaat de discussie door. "Er wordt toch ook alcohol gedronken en wat te denken van uitlaatgassen?" 

Tja. Maar om in een stad Groningen, met rookvrije pretenties, een rookgelegenheid (peukenbak), vlakbij locaties waar veel kinderen komen neer te zetten....?

Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Steeds meer sportverenigingen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Wil jij dit ook voor jouw sportclub? Lees verder...(Sport050)
Bij regen binnen de peuk uitdrukken, 13.00 uur vanmiddag

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Volgens mij is het openbare trottoir en de weg voor en rondom het Winkelcentrum Beijum eigendom van de gemeente Groningen. Ik zal deze zaak meenemen in mijn melding van gistermiddag bij de gemeente Groningen. Inzake de vunzige peukenbak op Plein Oost. Er komt dus een aanvulling.

Een ieder kan dit doen.

Zie: https://groningen.slimmelden.nl

Anoniem zei

Ik stoor me ook verschrikkelijk aan dat gerook van het personeel van de slager. Ze staan daar in hun "steriele" handschoenen continu te paffen. Dé reden dat ik daar geen vlees ga kopen, nooit.
Ik zet mijn fiets iedere keer zover mogelijk van de slager vandaan. Zo ranzig als je naar binnen en buiten loopt zo'n walm stank over je heen.