vrijdag 30 maart 2018

HALLO TREFPUNT, ZIJN JULLIE EEN VOORBEELD VOOR DE JEUGD?Groningen heeft de intentie om rookvrij te willen worden. Doet de grootste wijk van de stad daar aan mee? Beijum?

Hmmm.

Vorig jaar publiceerde ondergetekende dit bericht over al of niet een Rookvrij-Beijum.

Op bovenstaande afbeelding zien we de ingang van (jongeren)centrum 't Trefpunt.
Hier lopen dagelijks tientallen kinderen/jeugdigen voorbij.

Dag dames en heren van dit opbouwende(....?) centrum, de Beijumblogger publiceert regelmatig wervende over jullie multifunctionele activiteiten.

Allemaal gezellig en leuk, tralalala.

Maar moet dat nou? Hij bedoelt, roken voor de ingang waar kinderen, jeugdigen en anderen naar binnen lopen?

De blogger sprak afgelopen week twee medewerkers van dit openbare centrum.

De ene: "Als wij jeugdige rokers en blowers gaan verbieden om hier hun sigaret of joint op te steken, dan zijn we ze kwijt. Dan trekken ze de wijk in."
En hij nam nog een trek van zijn peuk.

De andere medewerker: "Dat is wel erg schijnheilig gesteld. Er lopen dagelijks kinderen naar binnen die dit zien, dit past niet bij een jongerencentrum, zo moet je niet je eigen rook-behoefte rechtvaardigen."

De Beijumblogger rookt niet. Maar al te moralistisch wil hij niet zijn. Hum, overkomen. Nou ja.
Kom op medewerkers van 't Trefpunt, stelletje rook-junkies. Stress-kikkers. Jullie hebben een voorbeeld-functie voor de kinderen en pubers die jullie centrum bezoeken (toch moralistisch), hum)! Hoezo het terrein netjes houden, zie afbeelding boven, hebben we soms last van hypocrisie in het kwadraat?

Kan dit ophouden! Samenloop voor Hoop tegen kanker organiseren (2016) en tegelijkertijd maar longkanker blijven stimuleren?! Update 15.45 uur, Trefpunt heeft de SamenloopVoorHoop niet georganiseerd maar gefaciliteerd.

Afbeelding rechts, vijftig meter verderop, in de Kinderwerktuin van NDE is klaarblijkelijk iemand creatief omgegaan met Rookvrij- Groningen. Rock-vrije generatie...

(De voorstanders van roken zullen ook hun  meningen hebben, vliegtuigen, uitlaatgassen van auto's. etc. Alles best, maar het is maar de vraag of je voor de ogen van kinderen bij een jongerencentrum je peuk op moet steken)

4 opmerkingen:

michel zei

Zullen we afspreken dat jij in je blogs dan niet meer schrijft over lekkere biertjes (al dan niet gemaakt van paardenbloemen) en wijntjes?

Kees Huizenga zei

Een suggestie: die grote stinkende sigarettenbak kan toch regelmatig geleegd worden door de medewerkers of vrijwilligers van het Trefpunt? Er is een relatie met goede Public Relations en hygiƫne van een gemeentelijk (jeugd)gebouw.

Het bestuur van het Trefpunt heeft een voorbeeldfunctie. Het lijkt me overwegenswaardig toe dat deze bestuursleden niet in de buurt van het Trefpunt gaan roken. "Een goed voorbeeld doet goed volgen", nietwaar?

Johan Fehrmann zei

Goed idee...Groningen Paardebloembier-vrij...

Johan Fehrmann zei

Na drie reacties achtereen richting de voorzitter van Trefpunt, vind ik het wel genoeg. Ik heb de reacties van dhr. KH verwijderd. Wellicht kan hij zich rechtstreeks tot het Trefpunt wenden.