zondag 25 maart 2018

GEGOOCHEL MET JEUGDBENDE-CIJFERS IN BEIJUM

In 2016 en 2017 zouden straatcoaches duizenden gesprekken met jongeren in de wijk hebben gevoerd. Lezen we onderaan in dit bericht.
En een half jaar geleden deed de politie een wanhopige oproep: 'Beijumers help ons aub mee om de overlast van jongeren in jullie wijk terug te dringen', lees nog eens hier
Eigenaardig, dit weekend meldt Dagblad van het Noorden dat dat de overlast van jongeren in Beijum fors is afgenomen. Rara.
De fors teruggedrongen overlast zou te maken hebben doordat de gemeente Groningen samen met de politie en het WIJ-team ten strijde was getrokken om 'de problemen aan te pakken.' Aldus het bericht, zie afbeelding boven.

Eigenaardig. Een jaar geleden werd op een 'veiligheidsavond' in De Bron verkondigd dat alle overlast was afgenomen en dat Beijumers zich overwegend veilig in hun wijk voelen. Zie nog eens dit bericht.

Een normaal mens kan hier mer zijn boerenverstand niet bij. Straatcoaches voerden duizenden gesprekken met jongeren in de wijk, terwijl op een veiligheids-avond werd gesteld dat de overlast op alle fronten, dus ook van jongeren, aan het afnemen was. Een half jaar later roept de politie de Beijumers in nood op om mee te helpen om de jongerenoverlast terug te brengen. En nu, weer een half jaar later, is de overlast opeens 'fors teruggedrongen.'

Het lijkt er sterk op dat de gemeente Groningen de illusionist Hans Klok in dienst heeft genomen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De feiten verdraaien naar gelang het de politiek en bestuurlijke agenda uitkomt. What is new?

Kees Huizenga zei

Het gaat om de nadere profilering van Wij Beijum.

Met het "geheugen" van Beijum is het goed gesteld. Innerlijke tegenstrijdigheden worden op Beijumnieuws gemeld.