maandag 12 maart 2018

MAANDAGOCHTEND (345)

Het is al weer bijna half maart, de schoolkinderen kunnen al weer zonder licht op de fiets naar school op en neer rijden. Tegen half acht acht uur is de duisternis verdwenen.

De blogger hoort steeds meer mensen verzuchten dat ze 'nu wel klaar zijn met de winter en dat ze zin hebben in licht en zon.' Wat valt er op deze lichte en zachte maandagochtend zoal voor opmerkelijks te zien in de wijk? Er liggen grote stalen platen achter seniorenflat het Munsterhoes. Terzijde, op de bovenste woonlaag bivakkeren jongeren met een psychiatrische aandoening.

Wat zullen de nou weer aan het gebouw gaan doen? Ruim een jaar geleden is de achtergevel geschilderd, zie nog eens dit bericht
De stalen platen geven aan dat er voertuigen overheen zullen gaan rijden. Dit is weer een geval van 'het bericht komt na de foto.' Wordt vervolgd.

Foto links, kleine houten omheiningen moeten bomen beschermen. Zal hier een auto tegenaan hebben gezeten? Zo ja, dan heeft het omheininkje zijn werk goed gedaan, het boompje mankeert immers niks.

Op de rechter afbeelding zien we een gedeelte van de binnenplaats van Centraal Wonen Bentismaheerd. Op de achtergrond staat een klein avonturenspeelplaatsje met speeltoestellen. Lekker bezig daar, self supporting.

De blogger snapt niet zoveel van het speeltuintjes-beleid in Beijum. Zie ook afbeelding beneden. Wibenaheerd. De school (Expeditie, voorheen De Dijk) is al weer een tijd gesloten en de duur aangelegde speelplek wordt amper gebruikt.
Vier maanden geleden is de nieuwe speelplek in de Boelemaheerd in gebruik genomen.
Gisteren op Beijumnieuws, er wordt een natuurspeelplaats in Kardinge gemaakt.

Mooi allemaal. Maar of er echt over nagedacht en afgestemd wordt is de vraag.

Foto links ten slotte, even een poezenbezitter helpen. De oproepen hangen kriskras door de Menkemaeerd. Wie heeft de twaalf jaar oude zwarte poes Nala gezien? Ze wordt vanaf 9 maart acht uur 's ochtends gemist.

Een prettige lenteweek toegewenst.

Geen opmerkingen: