vrijdag 2 maart 2018

RECREATIEPARK KARDINGE (50)


Het draait deze dagen allemaal om schaatsen, ijs en winterweer.
Maar wat een genot om door Recreatiepark Kardinge te lopen of te fietsen.

Lopen, wandelen is een onderschatte bezigheid, het schijnt gezond te zijn en je kunt je hoofd er mee legen.
Even reclame (Beyum?), foto's + tekst van: Wandelvanuit.nl/wandelroute-groningen-kardinge

Een verrassende wandelroute vanaf het recreatiepark Kardinge aan de Oostkant van Groningen. Dit recreatiepark ligt tussen twee Groningse wijken Beyum en Lewenborg in. Hier zijn veel recreatiemogelijkheden, zoals oa: de ijsbaan, het zwembad, pitch en putt, klimcentrum en nog veel meer.
Vanaf hier wandel je door de aangelegde bossen, langs en door de weilanden naar het dorpje Garmerwolde. Hier staat de prachtige kerk  van Garmerwolde met losse toren.  De route passeert tevens de 18e eeuwse  Noordermolen en gaat door het Bevrijdingsbos. Aan het einde gaat de route nog langs de bijzondere 17e eeuwse Stefanuskerk van Noorddijk.
Je start vanuit de stad, maar bent zo in de natuur van bossen, moerassen en weilanden. Hier kun je erg ver kijken over het ‘hoge land’ van Groningen.  De route is voor het grootste gedeelte verhard. De startlocatie is gemakkelijk te bereiken met de bus vanaf het station van Groningen, tevens zijn er veel ruime parkeerplaatsen. Helaas is er geen horeca aan het begin of onderweg.

Geen opmerkingen: