zondag 4 maart 2018

RODE STOELEN ALS GROF VUIL EN OVER DE VUILNISPERIKELEN..


"Ik ben vanmiddag ook nog even bij de ijsbaan in Zuidwolde geweest, ook in Zuidwolde is er een probleem met grofvuil, zoals je ziet, en dumpen langs de Westerse weg gebeurt vaker."
Was getekend, Gerrit  Draaisma.

Zie afbeelding beneden, gisteren ingezonden. Op 20 februari stuurde Gerrit ook een foto in, dit n.a.v. de voorgaande berichtgeving die week al zou Beijum een groot dumpvat zou zijn.
Terzijde, wethouder Joost van Keulen kwam een paar dagen na het bericht, open voorgaande link, over de vuilnisproblematiek in Beijum, met een limousine naar buurtcentrum Heerdenhoes om in conclaaf te gaan met de buurtconcierges (die zich op Rtv-Noord hadden uitgesproken ("Om moedeloos van te worden") over genoemde problematiek. Van Keulen was niet blij met de berichtgeving, Beijum moest niet slecht in het nieuws komen, en het is in andere wijken in Groningen niet anders dan in Beijum. Had hij verkondigd. 

Dat weet ondergetekende uit betrouwbare bron. Ondergetekende kreeg uit de informatie de indruk al zou de wethouder de buurtconcierges gekapitteld hebben. De verdere politiek in de stad mocht niet ingelicht worden (na de actie van 100% Groningen) en verdere schade beperken. Dimmen, vrij vertaald.

Het geeft te denken, de wethouder van een liberale partij in Groningen, de VVD, verantwoordelijk voor de gang van veel mensen naar de Voedselbank, die naar Beijum kwam om de vuilnisproblematiek te relativeren en om les te geven.

Foto boven is donderdagmiddag gemaakt. Er stond een relax-rode stoel in de Doornbosheerd voor een vuilniscontainer.

Wat lief nou weer van de gulle gever. Had hem op het ijs van de Zuidwending gezet. Lekker in het zonnetje. Of voor kinderen om van achteren te leren schaatsen.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Hierbij een bericht van RTV Noord d.d. 7 maart 2018 over de dumping van grofvuil in Beijum.

Zie: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/191192/Afvalprobleem-in-Beijum-is-niet-groter-dan-in-andere-wijken

De wethouder blijkt een tunnelvisie te hebben. Bovendien spreekt hij zichzelf hinderlijk tegen.


Citaat:


Zelf op bezoek


Na signalen uit de wijk ging Van Keulen hoogstpersoonlijk een kijkje nemen.

'Het afvalprobleem is daar niet groter dan in andere wijken. De buurtconciƫrges zijn erg betrokken bij de wijk. Ze zien dan ook elk papiertje liggen op straat. Terwijl, als jij en ik daar lopen wij zullen zeggen dat het er prima uitziet.'


Dumpplekken liggen wel hoger

Toch zegt de stadsbestuurder wel dat het aantal dumpplekken in Beijum iets hoger ligt dan in andere wijken. Toch voorziet hij dat van een kanttekening.

'Toch is het niet zo dat Beijum heel schril afsteekt in vergelijking met de rest van de stad. Het dumpen van afval is ook niet groter geworden sinds het grofvuil niet meer gratis wordt opgehaald.'

Einde citaat.