maandag 26 maart 2018

MAANDAGOCHTEND (347)Je schijnt deze ochtend extra voorzichtig te moeten zijn als je de weg op gaat, volgens onderzoekers kampen veel mensen met een soort van jetlag i.v.m. een uur minder slaap en gebeuren er daarom meer ongelukken dan normaal.  

Het komt enigszins overdreven over, maar goed als het statistisch bewezen is, zal het wel waar zijn.

De natuur kent geen tijd, en het kan er ook niet over nadenken.
Over natuur gesproken, zie bovenstaande afbeelding. Het staat bij dat de boom al een keer op Beijumnieuws heeft gestaan, als dat zo is, dan is er de afgelopen tijd toch weer van alles bijgegroeid.
Het is een dode bppm en hij staat midden in het Groene Hart van de wijk, ergens tussen de Bentismaheerd en de schooltuinen.

Het lijkt wel een kunstwerk. Wat een uitbouw-frutseltjes, en wat apart, het lijkt wel alsof er een plak uit de stam is gehaald en weer teruggezet.

De natuur denkt niet. En het denkt vooral ook niet in tijdvlakken en scheidingen als leven en dood. De boom is dood, maar hij leeft ook aan alle kanten, leven en dood lopen in elkaar over. 

Foto links, we zien de bocht in de afrit naar de oostelijke ringweg, vanaf Beijum-Zuid richting Kardinge. Het lijkt wel alsof er iemand met een jetlag heeft gereden. Beetje gevaarlijk om over het gras te slippen.

Tja, de mens kon wel eens de moeilijkste creatie binnen de natuur zijn, je hebt er vreemde gasten bij.

De mens en de rest van de natuur komen ook gedeeltelijk samen op de rechter foto. Het is lente en de zomertijd is begonnen. Binnen de rotonde aan de Wibenaheerd komt de natuur langzaam tot leven. Bijna drie maanden na de jongste jaarwisseling zien we nog de resten van een vreugdevuur. Een vuur dat is aangestoken om te vieren dat de mensheid van het ene tijdvlak naar het andere overging. De natuur snapt hier helemaal niks van.

De eerste week van de zomertijd is begonnen. Komende woensdag is het Aswoensdag, de dag erop is het Witte Donderdag en de midweek sluiten we af met Goede Vrijdag. Komend weekend is het Pasen. Ken uw Rooms Katholieke klassiekers.

Een prettige week toegewenst. En kijk een beetje uit voor de zaterdag....1 april...                                                                                                     

1 opmerking:

Anoniem zei

zondag 1 april.