donderdag 29 maart 2018

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (74)


Het lijkt vanaf de westkant gezien wel een zwaar beveiligde wijk, alsof voorkomen moet worden dat terroristen er met vrachtwagens met explosieven er naar binnen kunnen rijden.

Bovenstaande foto is vlak naast de Korrewegbrug gemaakt. Zwenk de camera als het ware naar links en de brug is daar. We zien het Van Starkenborgh-kanaal met links de woonhuizen aan de West-Indische Kade.

Maar direct vanaf de stad komend, over de brug links, daar waar de ingang van het Wessel Gansfort-college ligt, is het geen doorkomen aan voor auto's.

Zie nogmaals boven, we zien twee plat liggende joekels van stenen en daarachter een soort van kunstwerken. Waarom het fietspad zo enorm overdreven is afgeschermd, zou de blogger niet weten.

Als we rechtsaf slaan, zie de fietser boven, komen we voorbij genoemde school, en dan, tja, liggen er weer een partij keien. Zie afbeelding links. Op de achtergrond zien we de karakteristieke rechthoekige huizen van De Hunze.

Het is heel duidelijk, vanaf de Korrewegbrug komend mag geen autoverkeer De Hunze in.
Beetje dubbel, de blokkades verhinderen hulpverleningsdiensten ook om de wijk in geval van nood binnen te kunnen scheuren.
De overvloed aan blokkerende objecten komen een beetje overdreven over.

Verder fietsend, vanaf de linker afbeelding al maar rechtdoor, komen we bij het meer onschuldig ogend centrum van The Hunze. Zie afbeelding rechts. Over vier weken wordt hier weer een Vrijmarkt gehouden in het kader van Koningsdag.

2 opmerkingen:

Marleen zei

Het kunstwerk is van Noud de Wolf en heet De knip. Meer informatie in het boek 'Boeren, burgers, Beijumers'(p. 200) of op de site www.staatingroningen.nl.

Anoniem zei

Kunst?