maandag 5 maart 2018

MAANDAGOCHTEND (344)


Het dooit en de winter verdwijnt uit Nederland, Groningen-Beijum. De krokusvakantie is voorbij en als het goed is zitten de basisschoolkinderen in Beijum na een weekje vrij weer in de klas.

Het was wat ondergetekende betreft een prettig toetje van de winter zoals we dat de afgelopen week hebben kunnen beleven. De wegen waren goed begaanbaar, er ontstonden geen gevaarlijke situaties en de schaatsliefhebbers konden kortstondig van natuurijs genieten.

Maar het is weer voorbij die mooie winter, als variant op die mooie zomer (Gerard Cox).

Foto boven is gistermiddag gemaakt, wat zijn ze toch in hemelsnaam van plan in het Kardingerpark ter hoogte van de Froukemaheerd? We zien bergen geel zand. De wandelpaden verhogen met nieuw zand? Het zou niet verkeerd zijn, wat is het park nat en drassig! Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto links, Beijumnieuws berichtte afgelopen week over werkzaamheden en verbouwingen in het Gezondheidscentrum. Dat anarchistische teken aan de muur is klaarblijkelijk niet meer weg te spuiten, zie ook dit bericht, 183 afleveringen geleden.

Foto rechts, er hangen normaal gesproken bloembakken in lantaarnpalen rond Winkelcentrum Beijum. Klaarblijkelijk zijn die de afgelopen vriesdagen weg gehaald.

Waarschijnlijk worden ze de komende dagen teruggeplaatst.
De winter is voorbij en zo ook de krokusvakantie.

Op 25 maart gaat de zomertijd in. Over ongeveer zes weken is het meivakantie.

Onderschat niet hoe snel de tijd gaat.
Een prettige weke toegewenst, en voor zover mogelijk veel gezondheid.

Geen opmerkingen: