maandag 26 maart 2018

WIJKKRANT DE BEIJUMER BESTAAT TWEE JAAR

Daar is ie weer, tegen de digitale stroom aan informatie in zal deze dagen de nieuwste editie van wijkkrant De Beijumer bij de meeste mensen in de wijk in de bus vallen.
Wat staat er deze keer zoal in? De aanleg van Natuurspeelplaats Oerrr in Kardinge. Een ondernemers echtpaar met hun Tante Greet, Arjan Over de Rooije met een column over de vuilnisproblematiek in de wijk, kruidenvrouw Saskia Nieboer met nieuwe tips...en nog veel meer.

De Beijumer bestaat al weer twee jaar, op 1 april 2016 kwam de eerste editie uit, en dat was geen grap.
Een volwassen medium krijgt ook commentaar. Stel er bestaat een krant en niemand kankert er ooit op. Dan wordt je toch eigenlijk niet serieus genomen?

De redactie ontving de afgelopen weken meerdere mails met commentaar over de vorm en inhoud van de krant. Strekking: 'Jullie bakken er niks van, dat kunnen wij veel beter.' Hele waslijsten met correcties werden meegezonden. De opmaak was niks en bepaalde artikelen waren helemaal niet 'journalistiek.' De mails werden niet vrijblijvend verzonden, nee er MOEST op gereageerd worden en de inhoud MOEST serieus genomen. Want de inzenders willen naar eigen zeggen een 'goede wijkkrant.' Althans, daar werd het gedram mee gerechtvaardigd.

Er is iets met Beijum en media. Iedereen mag een eigen wijkmedium beginnen, beter dat dan ontoelaatbare lezers-eisen te stellen.
Veel plezier met de nieuwe krant, geniet ervan of kanker erop.

In praktisch elke colofon van een krant staat: de redactie houdt zich het recht voor om stukken in te korten of te weigeren. Hierover is geen correspondentie mogelijk.

Geen opmerkingen: