donderdag 1 maart 2018

VERBOUWING EN INTERNE VERHUIZING GEZONDHEIDSCENTRUMHet Gezondheidscentrum midden op de Emingaheerd, wijkring zuid, zal de komende tijd beter, effectief, worden gebruikt. Er zijn interne verbouingen en verhuizingen gaande.
Sinds ongeveer anderhalf jaar staat het noordelijk gedeelte, tegenover de apotheek, leeg, dit na het verhuizen van Jeugd en Gezin, later WIJ Beijum naar de Doefmat. Stond leeg, de fysiotherapeuten nemen een gedeelte van de ruimte in beslag. Maar ook het gedeelte waar de huisartsen zijn gehuisvest is aan verbouwing onderhevig.

Momenteel wordt er verbouwd, ruimtes worden doorgetrokken en er wordt intern verhuist. Effectiever gebruikt, schrijft ondergetekende hierboven, je zou ook kunnen zeggen: economischer gebruikt. Nog anders gezegd, wat stond een groot gedeelte van het pand lange tijd akelig leeg.


De Beijumblogger heeft er een keer over geschreven, over de gebouwen-dans in Beijum.  

Wij van het Gezondheidscentrum naar een duur verbouwde Doefmat-gebouw, Over een jaar weer verhuizen naar het Derdengebouw. Komt bij de leegstand van voormalig schoolgebouw De Dijk en Expeditie, en het gedoe met de Wegwijzer.

Afgelopen dinsdag liep ondergetekende bij de huisartsen-ingang en bij het voormalige WIJ-gedeelte naar binnen.

Zie foto boven, er wordt gebouwd en gebroken. De huisartsen krijgen er een behandelkamer bij, zover werd de blogger duidelijk.

Voor de rest was het hem een raadsel wat ze allemaal aan het bouwen en intern verhuizen zijn/waren.
Foto links beneden, klik groter, als je de ingang tegenover de apotheek betreed zie je wel een erg gedateerd bord met 'bewoners.' Want hoezo nog steeds 'consultatiebureau' weergeven terwijl die er al lang niet meer is?

Een betrokken lezer licht een tipje van de verbouw- en verhuis-sluier op: 

"De verhuizing van de fysiotherapie was medio november vorig jaar, 1e week van januari is Sietsema gestart met het sloopwerk en daarna de verbouw van de voormalige fysio praktijk. Hier zijn nu de huisartsen gevestigd, nu wordt de oude huidartsenpraktijk verbouwd, nieuwe vloer met vloerverwarming (TIB) nieuwe en grotere wachtruimte, de balie wordt vernieuwd en Hoogeland schilders gaat het geheel in nieuwe frisse kleuren schilderen. De 1e en 2e fase zal rond de paasdagen samengevoegd worden tot een grote nieuwe praktijkruimte."

Dit bericht krijgt een vervolg als er nog meer bekend is en als de werkzaamheden zijn voltooid.

Geen opmerkingen: