zaterdag 10 maart 2018

KAPPER BEIJUM: GEEN HUISELIJK GEWELD OPSPOREN


"Nee, daar moet ik toch niet in gaan zitten roeren? Wat moet ik dan doen, 112 gaan bellen? Ik ben geen wereldverbeteraar, ik ben gewoon een kapper. Als ik geen bewijs heb zou ik zomaar iemand vals kunnen beschuldigen, daar doe ik niet aan mee. Maar los van dat alles, ik knip ruim een kwart eeuw in Beijum en ik heb nog nooit iets gesignaleerd dat op huiselijk geweld lijkt."

In de kappersstoel bij Gerrie de Boer op Winkelplein West gistermiddag.
Kopje koffie erbij. De kapper even aan de tand voelen.

Dit naar aanleiding van het bericht dat gisteren hype-rig door medialand dwarrelde. Schakel kappers in om huiselijk geweld op te sporen

Hoe bedenk je het.

Gerrie de Boer is sinds jaar en dag positief en lovend over de wijk waarin hij zijn kapperszaak heeft. Het zal vast eens gebeuren, en elke misstand op dit gebied is natuurlijk een teveel, maar hij heeft nog nooit een Beijumer (Beijumse) in zijn stoel gehad waarbij hij aan geweld moest denken. "Ik hoor natuurlijk wel van alles, maar ik heb nog nooit iemand die onder de blauwe plekken zat geknipt. Ik hoor wel eens iets over echtscheidingen, van iemand die het ene moment bij me in de stoel zit en de volgende keer vertelt dat hij of zij bij de partner en het bijbehorende gezin weg is. Maar mishandeling? Nee. Ik denk dat dit meer iets is voor onderwijzers en leraren, of van huisartsen."

Het gezegde 'schoenmaker blijf bij je leest' komt bij de Beijumblogger omhoog. Kapper De Boer heeft een dikke punt, hij en zijn collega's moeten lekker Beijumers blijven knippen. En het gezellig houden in de zaak. Het politieke proefbalonnetje zal zal weer snel overwaaien. Gerrie de Boer: "Ik ben liever met leukere dingen bezig, dit is niet mijn taak."

Edward Elberts knipt mensen aan de andere kant van Beijum, in kapsalon Time-Out. Ook hij reageert verbaast: "Nee, ik heb nog  nooit iets op dit gebied (huiselijk geweld, JF) bespeurd in mijn zaak."

Geen opmerkingen: