maandag 5 maart 2018

RONDJE BEIJUM-STAD (aparte plakkaten, stickers)


Bovenstaande poster staat sinds vandaag op stadsblog Sikkom. Samen met onderstaande tekst: 
Duizenden mensen ontvolgen Suitsupply op sociale media vanwege de postercampagne van het pakkenbedrijf. Overal in het land hangen promotieposters met zoenende mannen, en dat vindt niet iedereen even leuk.
Ook in Groningen hangen de posters van Suitsupply en net zoals elders in het land zorgt dat voor ophef. Niet heel ernstig, maar toch wel een beetje. Zo is de poster bij Kardinge afgeplakt zodat de zoenende mannen niet meer zichtbaar zijn. Want wat je niet ziet, is er niet. Lees verder

Kardinge, dames en heren, onder de rook van Beijum. De Beijumblogger moest vanmiddag even in de binnenstad zijn. De fietstocht moest noodgedwongen via de loop/fietsbrug naast de nog altijd kapotte Korrewegbrug.

Zie afbeelding linksboven.

Apart, op de Grote Markt, aan een hele hoge paal, hangt een zekere mijnheer Erdogan. Veel tegenstanders van de Turkse dictator zouden hem er graag real life zien hangen en bungelen, maar ze moeten het tot nu toe doen met een plakkaat waarop The Dictator staat. Zie afbeelding rechts, klik groter. Gelukkig wonen we in Nederland, de aanplakker en ook ondergetekende, die de afbeelding publiceert, zouden met grof geweld gearresteerd zijn als dit ergens in Ankara had plaatsgevonden.

Terug naar Beijum moest het nog steeds noodgedwongen over de smalle brug naast de Korrewegbrug, nu langs de andere kant.

Even de fiets neerzetten, rondkijken. Zie afbeelding beneden. Het oog van de blogger viel op een sticker die op de rand van de reling zat en zit geplakt. Een fotootje van twee Europese rechtsextremisten (Marine Le Pen en Geert Wilders) met daaronder de tekst: Je wilt te graag, het is beter dat je chillt vandaag.

Het zijn de tijden, zoenende homo's die worden afgeplakt, een dictator uit Turkije en een cynische boodschap voor Gekke Geert.
De Beijumblogger heeft de schurft aan intolerant extreem rechts én aan extreem links. Gekke Geert heeft zijn langste tijd gehad met zijn geneuzel over Islamisering, anderzijds moet extreem links niet zo infantiel doen over Zwarte Piet en cowboytje spelen.

En die verkrampte seksuele moraal, een zoen op beide wangen voor de homoseksuele mannen die Beijumnieuws lezen.

3 opmerkingen:

Ria zei

De korrewegbrug (Gerrit Krol brug, ik moet er nog aan wennen) is natuurlijk niet kapot, maar drijft en kan dus niet draaien als er ijs ligt. Daarom is hij 's winters ook open. Elke winter met ijs dan.

Anoniem zei

De personen die zoiets afplakken vind je 's avonds met kinderzitjes op de achterbank bij parkeerplaats Peizermade.

Anoniem zei

Dat is niet Erdogan op de Grote Markt maar Ilham Heydar oglu Aliyev.
Staat toch duidelijk op de sticker: Azerbaijan.