zondag 4 maart 2018

WINTER TREKT ZICH TERUG (kunstzinnige ijssculpturen in de wijk)'Vlak bij huis leuke sculpturen ontdekt. Maker onbekend ..maar erg leuk gedaan.'


De wegtrekkende winter heeft mooie beelden opgeleverd. Bovenstaande foto + bijbehorende tekst komt van kunstenares Hilda Hofstra.

De linker afbeelding is door Bert Elzinga opgestuurd, de blogger heeft geen idee of deze ijssculpturen van dezelfde maker zijn. 

Bert schreef bij de foto: 'Vanmorgen zag ik deze ijsbeelden in de sloot naast een huis aan de 
 Mooi om te zien, geen idee wie de maker is.'

De blogger maakte vanmiddag een fietsrondje door de wijk en een stuk Kardinge. Wat was en wat is het zacht buiten in vergelijking met de voorgaande dagen. Terzijde, mensen ga aub niet meer de Zuidwending op, levensgevaarlijk.

Op de Kardingerplas waren mensen ter hoogte van de wijk Zilvermeer nog aan het schaatsen. Naar verluidt, van horen zeggen, is de politie geweest om mensen hier te waarschuwen: ga niet meer het ijs op.

Klik de rechter foto groter, zwanen en eenden zien op de achtergrond de gekke mensen op hun ijzers schaatsen. Maar ze weten, de eenden, het pleit is beslecht, ijs zal de komende dagen weer water worden, het domein van de gevleugelde watervrienden.

Onderstaande afbeelding is gistermiddag door ondergetekende gemaakt. Een spontane ijssculptuur tegen een muur in de Bentismaheerd. Het lijkt net alsof er rechts een vogeltje met een oogje op een tak zit.

De winter trekt weg. Vanaf nu gaan we verwachtingsvol uitkijken naar het voorjaar.


Geen opmerkingen: