donderdag 1 maart 2018

BEIJUM IS EEN GROTE BUITENLUCHTDIEPVRIESKIST


Het begint erop te lijken. Het is 1 maart en eindelijk is het volop winter, dit terwijl het gros van de mensen naar het voorjaar verlangen. Het vroor afgelopen nacht omstreeks acht graden in Beijum. Terzijde, ideale tijd om de diepvries te ontdooien en schoon te maken. Haal je diepvriespizza's en broodjes papao, vissticks en diepvriesgroentes uit de kast of bovenla van je koelkast (diepvrieskastje) en leg alles in de tuin of op het balkon.

Alles buiten is tijdelijk immers een diepvries. Iets in de supermarkt uit de diepvriesbak of la kopen? Geen probleem, een diepvries-tas is niet nodig, gooi de diepvriesproducten gewoon in de (fiets)tas en fiets rustig naar huis. Ga eventueel gewoon even bij iemand op bezoek en laat de boodschappen buiten in de tas op de fiets.
Leg de boodschappen bij thuiskomst in de tuin, handig, spaart elektriciteitskosten omdat de diepvries uit het stopcontact is. Het leven is duur genoeg, niet waar, en de stookkosten rijzen deze dagen de pan uit.

Foto boven, de Zuidwending vriest meer en meer dicht. De auto moe(s)t deze ochtend weer starten en je moet vlot weg kunnen rijden. Veel in Beijum te zien deze dagen en ook hier, pinguïns bedekken de voorruit van een auto.

Het zijn de late wintertijden, de wereld buiten is een grote vrieskist. 

Geen opmerkingen: