maandag 19 maart 2018

MAANDAGOCHTEND (346)De laatste week van wintertijd 2017/2018 is ingegaan. Het is buiten koud en kaal, maar de lucht is blauw en de zon gaat vandaag wellicht schijnen.
En de vooruitzichten zijn gunstig.

Een weerpraatje?

Nee, het is wellicht beter als mensen zich niet teveel op het grote nieuws concentreren, maar de ontwikkelingen, tegoed of te kwaad, dichter bij huis gaan zoeken en/of volgen..

Poetin is weer 'herkozen', de Russische leider die elke tegenstander af laat maken. Zijn Amerikaanse 'vriend' Trump ontslaat elk lid van zijn regeer-ploeg die kritiek op hem durft te uiten.

Politiek.

Dichter bij huis, vorige week kreeg Wilders in Emmen bijna een ei voor zijn autistische kop (altijd dezelfde slaapverwekkende riedels). De huilbaby vroeg zich vervolgens af of Pechtold wellicht liever had gehad dat hij granaten naar zich toe had gekregen. Afgelopen weekend werd een PvdA-lid in Emmen met een hoofddoek om door zwakbegaafde idioten voor kopvoddenmongool uitgemaakt.

Wat een niveau, dames en heren.

Politiek. Getsie.

Het toch maar dichter bij huis zoeken en de schijnheilige Thierry's en Annabelletjes (Fvd, kritische kleden royeren), de schreeuwers van de PVV en andere partijen zoveel mogelijk negeren?

De afgelopen week drie keer in het Beijumnieuws, er komt een natuurspeelplaats in Kardinge, vlakbij Beijum.
Gistermiddag liep de Beijumblogger naar het middelpunt van de te realiseren speeltuin. Dicht bij Beijum! Zie afbeelding boven, we zien de Froukema- en Wibenaheerd.

Foto links, Ypemaheerd. Wat ziet het bovenstuk van de gekortwiekte boom er triomfantelijk uit.
Alsof het wel uitbeelden, wik maar simpele mens, wij, de natuur, wij beschikken, bepalen.

Beschikken, bepalen. Afgelopen vrijdag kregen Beijumers een flyer van de PvdA in de bus. Zie afbeelding rechts. Toch weer politiek.
Vanavond zal er een wijkgesprek plaats gaan vinden in het Heerdenhoes. Zouden ze willen.

Nooit niet, een ontmoeting met 15 tot 25 Beijumers is geen wijkgesprek.

Dat ligt niet aan de PvdA, elke politieke partij die de wijk gaat bezoeken (VVD, D66, GroenLinks,CDA, SP) krijgt hoogstens 25 mensen op de been.
Eigenaardig, de laatste politieke stadse partijen die Beijum bezochten gingen zwerfvuil opruimen. De blogger kan op deze maandagochtend zo niet de voorbeelden vinden, maar het is echt zo.

Een georganiseerd wijkgesprek in een wijk met ongeveer 14.000 inwoners moet minstens 200 mensen kunnen mobiliseren. Beijum kent helemaal geen wijkgesprekken, de laatste keer was ongeveer 15 jaar geleden toen de wijk zich verzette tegen de komst van Ambiƫnte naar het Groene Hart.

Komend weekend gaat de zomertijd in. Wijkbijeenkomsten, politieke bijeenkomsten. De burgers lijken er geen zin in te hebben. Althans, niet in het nuchtere Groningen. Geef ze een natuurlijke speelplaats in Kardinge, dat leeft veel meer.

Een prettige week toegewenst. Het heeft erg lang geduurd, maar het gaat nu echte een keer lente worden.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Een wijkgesprek is een gesprek over de wijk. Uiteraard wordt er vanavond weer over het grofvuil en het zwerfafval in Beijum gesproken. BORG-niveau C (te laag). Met verwijzing naar de foto's op Beijumnieuws.

Wellicht komt Buitenfitness Beijum aan de orde. Bij Innersdijk of elders? In de buurt van het Trefpunt?

Eenzaamheid in Beijum zal ik zeker aan de orde stellen.

Ik sluit niet uit dat over Wij Beijum wordt gesproken.

Anoniem zei

Ah, dhr Huizenga is back in town, als ik met mijn vriendin een onderwerp over Beijum bespreek, is dat een wijkgesprek