dinsdag 20 maart 2018

COMMUNITY VOOR VLUCHTELINGEN IN BEIJUM IN OPRICHTING


"Groningen Verwelkomt ondersteunt de oprichting en uitbouw van een community voor vluchtelingen die in Beijum zijn komen wonen."

Evert Sulman woonde tot ongeveer twee jaar geleden in Beijum. We kennen hem o.a. van het project Buitenfitness Beijum.

Hij houdt zich tegenwoordig vanuit zijn huidige woonwijk Selwerd onder meer bezig met het ondersteunen van vluchtelingen die in Groningen zijn neergestreken.

Er zijn reeds negen ondersteunende 'community's' in Groningen gesticht, ondersteunende netwerkgroepen voor de vluchtelingen.

In Beijum is een dergelijke community in de maak. Evert Sulman stuurde vanochtend onderstaande tekst bij bijgaande afbeeldingen op.

Community Korrewegwijk
Door en voor Beijum

Als voormalige medebewoner doe ik een beroep op de Beijumers! Verspreid over de 50 heerden zijn vluchtelingen gehuisvest. Na een lange tocht komen zij tot rust in een sociale huurwoning. Ze leren Nederlands. Ze willen graag aan hun toekomst bouwen. Hoe bouw je aan een nieuw netwerk? Laten we een community vormen met deze vluchtelingen die als nieuwe bewoner in de wijk zijn gaan wonen! Groningen Verwelkomt ondersteunt ons hierin.

Op donderdagavond 5 april om 19:30 uur in de Wegwijzer (Ypemaheerd 42) vormen we de eerste community in Beijum. In de rest van de stad zijn al 9 communities gevormd. Het doel van een community is het laten ontstaan van duurzame relaties of vriendschappen. We ondernemen leuke activiteiten, eten en kletsen samen. Je leert de wijk op een hele andere manier kennen. Een community bestaat uit ongeveer 10 deelnemers: 5 oude Groningers/Beijumers en 5 nieuwe Groningers/Beijumers. De deelnemers bepalen zelf hoe vaak zij samenkomen, richtlijn is één keer in de drie weken bij iemand thuis.

Er is nu nog een paar plekken voor nieuwe Beijumers en we zijn op zoek naar Nederlanders die in Beijum wonen. De ervaring is dat de community snel gevuld is, dus wees er snel bij door je aan te melden via http://www.groningenverwelkomt.nl/nl/wat-kun-jij-doen/word-deel-van-een-community/

Op deze avond (5 april) kun je ontdekken of een community wat voor je is.

Evert Sulman

(Vorig jaar zomer trof de Beijumblogger een paar Syrische vluchtelingen in Beijum, zie nog eens dit bericht)

Geen opmerkingen: