dinsdag 1 oktober 2019

EEN VAATWASMACHINE VIA HERMAN WITGOED


Er staat een wasmachine van Herman in huize Beijumnieuws, een droger, een vrieskist en sinds kort ook een vaatwasmachine.
En ook functioneert er een oven/magnetron die door hetzelfde bedrijf kundig en spotgoedkoop is gerepareerd.

Zo, waarom al deze reclame?

Vooropgesteld, deze blogger ontvangt er niks voor terug.
Maar hij weet dat er in Beijum de nodige mensen wonen die het niet al te breed hebben maar toch graag een goed werkende en betaalbare vaatwasser, wasmachine, droger, etc. in huis willen hebben.
Vaatwasser doet het uitstekend...

Ondergetekende heeft goede ervaringen met Herman Witgoed aan de Oostendeweg, achter de Bornholmstraat.

Zie nog eens dit en dit bericht

Zeker via de Marktplaats worden ook tweede handjes aangeboden, maar daar is het 'garantie tot de voordeur.'

Enige tijd geleden begaf de vaatwasser het. Een lux apparaat in feite, ga gewoon afwassen met een borstel, teiltje en droogdoek. Maar ja, daar heeft deze man geen zin in, verwend dat ie is.

Eem bell'n noar Herman. 

Die verwees deze blogger eerst door naar WassenenKoelen, specialisten op dit gebied. Was het ding te repareren? Mijnheer van Wassen en Koelen kwam, onderzocht het kreng een half uur en zei: "Einde verhaal, beter een andere aanschaffen." Hij bracht geen kosten voor zijn bezoek in rekening.

Dan maar naar de Oostendeweg. De keuze voor een beter apparaat (kleur moet ook een beetje in de keuken passen) was gauw gemaakt en junior-medewerkster Denise kruidde het apparaat naar de auto van deze blogger (waar die net in paste). Zie foto.

Thuis het ding aansluiten. Gloeiende gloeiende, deed ie het niet goed. Kan gebeuren. De dag erop, op zaterdag, kwam een medewerker van Herman een ander exemplaar brengen, zelfde deur er weer voor en....de vaatwasser draait als een tierelier. Heet dat service, op een vrije zaterdag langskomen?

Vijf Herman-apparaten in huis en in de schuur. Het gemak dient nog altijd de mens. En tel uit je winst.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Over de Witgoedregeling van de gemeente Groningen (exclusief de bewoners van Haren) met Herman Witgoed (tweedehands witgoed):

https://gemeente.groningen.nl/bijstand-voor-vervanging-kapotte-apparaten-aanvragen

Bestemd voor personen met een bijstandsuitkering en voor personen die alleen een AOW-uitkering hebben. Ik weet niet of personen met een WW-uitkering en een WAO-uitkering hierop recht hebben. Wajongers waarschijnlijk wel. Zie verder de bureaucratische voorwaarden van deze regeling.