woensdag 30 oktober 2019

GLADDE ONDERGROND FONTEINTJES PLEIN OOST (Rookvrij Groningen?)


De winter lijkt ingevallen, zie het bericht van afgelopen nacht over de dicht bevroren autoruiten.

Winter, gladheid.

Maar gladheid kan ook op een andere manier tot stand komen.

Bericht uit 2017, wat een gladde ondergrond op Plein Oost...Fonteintjes.

Vier maanden geleden, zomer 2019, nog steeds klachten over gladheid

Al ruim vier jaar terug, de eerste gladheids-klachten.

Zes jaar geleden, een blije initiatiefneemster danste op de fonteintjes.

Maar ja, moet de gemeente Groningen overal voor op draaien? Plein oost-bewoners?

Plein Oost wil aantrekkelijk gevonden worden, via gemeentewegen.

Lukt nog steeds van geen meter.

Foto's boven en beneden, tijdens het moment van fotograferen, stonden een stuk of vijf  jonge mensen (welzijnsmedewerkers?) rechtsonder op de foto's bij de peukenbak aan hun longkanker te werken.
Deze blogger heeft niet zo´n waardeoordeel over mensen die roken, ga vooral je gang.

Maar Groningen Rookvrij en een Rookvrije Generatie? Bij een gemeentelijk speelveldje?

De gemeente Groningen geeft zich op glad ijs met hypocriete posters die een Rookvrije Stad moeten bewerkstelligen.

Jeugd van Beijum, steek er een op, begin eventueel te roken, de gemeente Groningen heeft helemaal geen behoefte aan een Rookvrij Groningen. Het wil alleen maar schijnheilig scoren op dit gebied, een beetje hol en leeg landelijk de blits maken.....Wel eens van een wassen neus gehoord?

Rookvrij Groningen maakt zich totaal belachelijk in Beijum.

Maar wie maakt nou die spekgladde fonteintjes weer veilig begaanbaar?


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een mafkees die dit geschreven heeft. NATUURLIJK wil iedereen een rookvrij Beijum. Met de kinderen voorop! Het moet niet gekker worden dat we positief gaan doen over die stinkstok met kankerverwekkers. Doe eens normaal joh. Ze moeten die dingen gewoon verbieden. Ga maar es een dagje doorbrengen op de kankerafdeling van een ziekenhuis. Zien of je dan nog zo dom lult.

Kees Huizenga zei

Ik heb niet de mening dat de beheerder van Beijumnieuws "lult".

Het basale punt is dat op ongeveer 20 meter van de kinderspeelplaats die opvoedkundige poster over een "rookvrije generatie" in het "Welzijnsgebouw" (?) hangt en dat tegelijkertijd wordt gedoogd en dito gefaciliteerd dat bij het Dienstencentrum Beijum wordt gerookt. Vanwege die weerzinwekkende peukenbak.

Of het nu bezoekers, vrijwilligers of personeel van Wij Beijum of Het Heerdenhoes betreft: dit is fout gedrag. De gemeente Groningen, Wij Beijum, de Stichting Buurtcentra in Beijum en de Chr. Woningstichting Patrimonium (eigenaar van Plein Oost) moeten niet innerlijk tegenstrijdig bezig zijn.

Er moet niet buiten het Melsemagebouw gerookt worden! Punt uit!

Die vuile peukenbak nodigt uit om buiten werktijd en buiten schooltijd op Plein Oost te roken. Die peukenbak is tevens aantrekkelijk voor de hangjeugd.

Het is heel goed dat Beijumnieuws deze zaak wederom aan de orde stelt. Waarvoor mijn grote waardering. Beijumnieuws als klokkenluider van Beijum!

Dillon Hummel zei

Wat een belachelijk stuk over het roken.
Ookal hebben bewoners welzijnswerker als baan/ stage of vrijwilligerswerk, is het en blijft het eigen keuze van ieder individu!

Betreft:

"Aan hun longkanker werken",

Praat je nog zo nadat jij op een oncologie afdeling bent geweest?

Ik sta zelf op de foto als roker, het is beschamend als je in jouw stukje over gladheid de camera in zo'n hoek richt zodat wij er op staan en ons ook nog te refereren aan longkanker terwijl het geen moer te maken heeft met het stukje over gladheid.










Kees Huizenga zei

Over deze pikante peukenbakzaak heb ik aardige correspondentie met de stadsdeelbeheerder van stadsdeel Oost. Nadere informatie volgt binnenkort.

Johan Fehrmann zei

Dag Dillon, wat een boosheid.
Ik werd door een ouder gevraagd om foto's te maken van het gladde plein, dit om de onveiligheid er van onder de aandacht te brengen. Ik fiets er heen en maak foto's van verschillende kanten. Dat je suggereert dat ik bewust foto's maak waarop mensen staan te paffen laat ik aan jou, dat zou een vooropgesteld plan suggereren. Niks expres met een camera gezwenkt. Puur toeval dat er op het moment van fotograferen rokers stonden. Je legt er kwaadaardigheid in die ik bij jou laat. Er tippen ook wel eens mensen dat het een bende is bij de naast gelegen vuilniscontainers. Foto's maken vanuit verschillende hoeken en geen mensen er zichtbaar op. De vuilnis heeft misschien ook geen moer te maken met het plein en de gladheid, maar het is aan een schrijver om daar al of niet een totaalplaatje van te maken.

Als je het stuk goed leest. lees je dat iedereen zelf moet weten of ie al of niet wil roken. En dat roken wordt omschreven als 'aan longkanker werken'dat lijkt me een soort van artistieke vrijheid, al kan ik me voorstellen dat dat confronterend overkomt. Net als dat een alcoholist aan een zieke lever werkt.
Blijf lekker roken. Maar misschien moet de vlakbij opgehangen poster Rookvrije Generatie een keer verwijderd worden. Dat is mijn enige punt. roken bij een kinderspeelplaats zou m.i. niet moeten. Beter niet alles op jezelf betrekken.

Anoniem zei

Tut tut tut. Graag dimnen over oncologische afdelingen. Als je daar komt weet je dat roken nog veel harder moet worden omschreven. Kwf: Nicotine leidt tot verslaving en een verhoogde bloeddruk. Naast longkanker vergroot roken de kans op meer soorten kanker zoals mondkanker, strottenhoofdkanker, keelkanker, slokdarmkanker, nierkanker, baarmoederhalskanker, leverkanker, blaaskanker, alvleesklierkanker, maagkanker, darmkanker en myeloïde leukemie.

Kees Huizenga zei

Op de poster in het pand van Wij Beijum en Het Heerdenhoes staat:

"Het is niet toegestaan om op het terras te roken."

"Niet" is onderstreept en rood gekleurd.

Ondertekend en aangevinkt door: Rookvrije Generatie Groningen.


Deze poster hangt in het Welzijnsgebouw van Beijum, waardoor de positieve indruk wordt gewekt dat Wij Beijum en Het Heerdenhoes c.q. de Stichting Buurtcentra in Beijum het met de inhoud, strekking en reikwijdte van deze openbare poster eens zijn. Ergo: niet roken op het terras van het Melsemagebouw.

Dit is volledig in strijd met die aanwezige peukenbak op Plein Oost. Met andere woorden: deze peukenbak dient zo spoedig mogelijk verwijderd te worden.

Deze poster weghalen is de gemakkelijke weg. De goede en gezonde weg is om naar het bevel van deze poster te luisteren. Ik verklap nu reeds dat de gemeente met deze heikele zaak bezig is.