woensdag 27 oktober 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (221)

 Zieke geest met kortsluiting

Al vaker heb ik geschreven over geweld en doe dat nu weer, want hoe ziek ben je in je kop als je iemand neersteekt en een hond ook met diverse messteken verwond. In diezelfde plaats heeft op dezelfde avond nog een steekpartij plaatsgevonden.

Dit was weliswaar niet in Groningen, het maakt het er echter niet minder erg om, dieptriest gewoon. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld dat je met een mes over straat loopt… En zo nodig gebruikt.

Neem bijvoorbeeld die vrouw die haar huis uit kwam om wat opgeschoten jeugd van een jaar vijftien te vertellen dat ze niet die fietsen omver moesten gooien. Nou, zij had het beter niet kunnen zeggen. Compleet in elkaar geslagen.

En weet je nog die vrouw  van zesentachtig? Zij die even ruw werd verkracht en gewurgd werd het afgelopen weekend.

Zo kun je nog lang doorgaan met allerlei voorbeelden…er is geen eind in zicht. Helaas. Nee, het wordt met de dag erger.

Je kunt ook niet meer veilig naar een discotheek als jonge meid zijnde. Ze drogeren je waar je bij staat. Met een spuit notabene die ze zo in je been steken, of arm. Daarom lopen de jonge meiden te dansen op de dansvloer met hun telefoon en hun drankje in de hand, gekleed in een spijkerjack. Dit laatste omdat daar de spuit moeilijker doorheen gaat. Het is reuze populair in Engeland, toch zal het niet lang duren voordat het hier ook schering en inslag is.

De jeugd is compleet gestoord geworden en deinst werkelijk nergens meer voor terug. Het is niet alleen de jeugd, ook de veiligelanders zetten dorpen en steden in de Nederland op de kaart. Ze jatten als de raven en zijn niet bang aangelegd om zo nodig wat geweld erbij te gebruiken. Kijk maar naar Ter Apel, die zijn echt niet blij dat ze zeer regelmatig negatief in het nieuws komen te staan. Nederland wil zulke mensen wel kwijt, er is echter geen land die ze wil hebben. Nou, ik weet wel een mooi plekje voor ze: ‘Verweggistan’ wat voorkomt in de Donald Duck om het even te verduidelijken. De asielzoekers en Afghanen slaan we deze ronde even over.

Laten we de verkopers aan de deur niet vergeten, die kunnen opdringerig zijn zeg! Deze colporteurs verkopen je zelfs al wandelend op straat nog hun waren en dan het liefst aan de al wat oudere mensen. Zo zijn er genoeg voorbeelden van andere manieren, denk aan de babbeltruc om bij mensen binnen te komen. Ze hebben vaak ook nog de kleding aan van het bedrijf waarvoor ze zeggen te werken. Vraag dus altijd naar hun pasje en bij twijfel de deur lekker dicht laten!

Als laatste, is het toch van de zotte dat je bij voetbalwedstrijden altijd zoveel agressiviteit ziet. Niet normaal zeg. Van te voren spreken groepen aanhangers van een voetbalclub af met de aanhangers van de tegenpartij om te knokken. Vaak moet zelfs de ME er aan te pas komen om de boel te sussen. Ik zou zeggen, beide partijen door elkaar heen in een bus en afvoeren naar een open weiland (zonder dieren) of een open afgesloten terrein en knok daar even lekker verder in alle vrijheid. Laat dat tuig elkaar maar aftuigen, zonder onschuldige mensen in de buurt.

                                                                 Geweld  is zó zinloos!

Treurig word ik ervan, je kan het nieuws niet openen of het is weer ergens bingo. Niet alleen het geweld, alsook de vele overvallen. Op klaarlichte dag nog wel. Het Loopt overal de spuigaten uit.

Misschien wordt het tijd om de militaire dienst plicht weer in te stellen, vanaf een jaar of veertien. Wat vroeger weliswaar achttien jaar was. Alleen het grote verschil met toen en nu is dat de jeugd niet meer te handhaven valt. Waardoor vele mensen en instanties met hun handen in het haar zitten. Het kan toch niet zo zijn dat de snotneuzen de overhand gaan krijgen?

2021©Vlindertje73

Geen opmerkingen: