woensdag 13 oktober 2021

RAADSLEDEN STAD OP BEZOEK BIJ BEIJUM BEWEEGTVanochtend komen een aantal raadsleden op werkbezoek om meer te horen over Beijum Beweegt. Het gaat om:


Pieter Loopstra, PvdA
Gerben Brandsema, CU
Yaneth Menger, 100% Groningen
Wesley Pechler, PvdD 
Femke Folkerts, GroenLinks
Jim Lo-A-Njoe, D66 
Justin Uitendaal, Student en Stad

Rond 11.30 uur zijn ze bij het Dirtpark. Trainer  Keanu vertelt hier meer over en laat zien welke BMX community hier is. 

Bovenstaande tekst stond in een mail die vanochtend binnenkwam (dank Lottie Herfkens, communicatieadviseur van de gemeente Groningen).

Deze blogger kon er niet heen, maar er zijn altijd mensen die in de bres springen. En wie heeft er tegenwoordig geen smartphone met camera?

Vertel Lottie, vanwaar dit bezoekje van de raadsleden?
"Sport, bewegen en meedoen is speerpunt van gemeente. Om raadsleden te informeren hoe dat in praktijk is, wordt dit georganiseerd."

Het Dirtpark, gelegen tussen de Jaltadaheerd en de Grevingaheerd is een prachtig jongerenplekje. Zie nog eens dit bericht met doorverwijzende links.

De dames en heren bezochten ook Buitenfitness Beijum

Bewegen is een must. Ook in misschien wel de gezondste wijk van Nederland, te weten Beijum...

Wat een prachtige beweeg-voorzieningen hebben we hier toch. En dan hebben we het nog niet over Sport en Recreatiepark Kardinge.

Lastig om de mooiste foto's voor dit bericht uit te zoeken, daarom alle ingezonden afbeeldingen beneden in een collage.

Het bezoek was mede georganiseerd doordat Beijum Beweegt een uitvloeisel is van het Gronings Sportakkoord. Raadsleden konden met eigen zien hoe plannen concreet uitpakken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gezondheid is ongelijk verdeelt tussen arm en rijk, ook in onze wijk. Rijk leeft zeven jaar langer, en blijft zeven jaar goed gezond, terwijl hun arme buur elders uit de wijk veel eerder de pijp uit gaat en met allerhand gezondheidsproblemen (en -kosten) te maken heeft. Is er op de buitenfitness en het Bewegen voor Ouderen in Beijum oog voor dit verschil; wie doe er mee, en wie niet? Is het vooral de middenklasse die profiteert? Is het de natuurlijke achterban van Groen Links, die meedoet aan deze gemeentelijke voorziening, terwijl Jan met de Pet er financieel voor mag opdraaien? Openheid graag.

Han Borg zei

De azijn spuit weer uit deze (uiteraard anonieme) reactie, die laat zien dat sommige mensen alleen het negatieve zien. Jammer, maar zo langzamerhand weten we niet beter. Vraag aan deze Anoniem: staat er iemand bij de toegang van bijv de Buitenfitness kaartjes te knippen? Het is toch letterlijk voor iedereen toegankelijk? En iedereen die wil kan er toch lekker bewegen/sporten? GroenLinks, FvD, SP, CU…volgens mij is geen enkele ‘natuurlijke achterban’ van deelname of gebruik uitgesloten, toch? Zie nou eens het positieve van dit initiatief, en gooi die azijn maar lekker door je sla.