maandag 4 oktober 2021

GEACHTE KOEN SCHUILING (nog even over Vindicat)....

.....U krijgt er nogal van langs op social media, ook op Beijumnieuws, ten opzichte van uw opstelling richting Vindicat.

U bent ooit lid van deze studentensociëteit geweest, u zou ze een hand boven het hoofd houden, kopjes thee met ze gaan willen drinken, rechtsongelijkheid bevorderen. De raddraaiers zouden geen strafblad mogen hebben in verband met hun aankomende carrière..

Wordt het geen tijd om een keer ook op een stevige manier de burgervader van Groningen te zijn? Terzijde, alle lof voor uw opstelling inzake Davit en Nunë.

Maar dit...foto's, tegen kwart over twaalf vanmiddag gemaakt....Aanpakken die handel.
Voetbalhooligans worden ook aangepakt in dit land, waarom vernielzuchtige en asociale Vindicaters niet?

Zie ook het vuilnisbericht n.a.v. het uit de hand gelopen feestje van afgelopen zaterdag

Foto boven, zie toch eens, ons mooie zonneweide bij de Kardingerplas.

Links en beneden, de pisbakken worden weggesleept. Die zullen goed vol zitten.

Mijnheer Schuiling.....

Update...bij Vindicat zijn ze zeer geschrokken en ontdaan...(ach gossie)...


 

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Een tip: u kunt op Lopend Vuur van RTV Noord stemmen over het punt van orde of Vindicat al of niet "een tijdje verboden moet worden".

Zie:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/857063/lopend-vuur-vindicat-moet-maar-een-tijdje-verboden-worden


Op dit moment is 94% van de circa 7700 stemmers er voorstander van dat deze vereniging verboden moet worden.


Natuurlijk kan Vindicat als vereniging verboden worden, indien deze zuipclub een criminele organisatie is. Hierover gaat de rechterlijke macht.

Het is veel slimmer om de drank- en horecavergunning aan het pand Mutua Fides, het sociëteitsgebouw, te ontnemen. Via de boeg van het sociëteitsbestuur. Daarvoor wil ik, ik herhaal dit, pleiten. Hier ligt een taak van de gemeente Groningen.

In Nederland is er de grondwettelijke vrijheid van vereniging en van vergadering. Met andere woorden: Vindicat Atque Polit als vereniging laten ontbinden is een hachelijke zaak.

Als de drank- en horecavergunning richting Mutua Fides wordt ingetrokken, wordt de kernactiviteit van Vindicat aangetast. Namelijk het zuipen van veel alcohol.

Ik wens burgemeester Schuiling veel wijsheid toe.

Kees Huizenga zei

Het resultaat van de poll van gisteren op RTV Noord:


"Sluiting Vindicat?

'Vindicat moet maar een tijdje verboden worden', luidde het Lopend Vuur van maandag. Daar was ruim 93 procent van de stemmers, 8686 in totaal, het mee eens. 627 mensen (een kleine zeven procent van de stemmers) was het niet met de stelling eens."

Einde citaat.

Kees Huizenga zei

Een heel belangrijk signaal, om de horecavergunning van de sociëteit Mutua Fides af te nemen, is afkomstig van de vroegere voorzitter van de Accreditatiecommissie uit 2017, de heer drs. Martin Sitalsing.

Zie:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/857519/oud-voorzitter-accreditatiecommissie-pak-desnoods-horecavergunning-vindicat-af


Noot

Is het u ook opgevallen dat bij veel berichten over Vindicat het pand Mutua Fides vanaf de noordzijde wordt gefotografeerd (de lens gericht op het zuiden)? Om te voorkomen dat de buitenreclame van Hooghoudt BV in beeld verschijnt.