maandag 11 oktober 2021

MEA FYSIO WILKEMAHEERD HELPT BIJ PIJNKLACHTEN

 Oefenen bij pijnklachten?

Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van allerlei soorten pijnklachten, waarvoor we een arsenaal aan behandelmethodes hebben, zoals  massage, medical taping, dry needling en manuele therapie.


Wat wij regelmatig tegenkomen in de verhalen van patiënten, is dat zij al eerder bij een fysiotherapeut zijn geweest, maar daar alleen oefeningen moesten doen, zonder resultaat.


In onze praktijk hanteren wij een andere benaderingswijze en dat willen we hier graag even toelichten.


Als je overbelasting klachten hebt van schouder, nek, elleboog, lage rug e.d., denken wij dat we eerst wat aan de pijnklachten moeten doen, dus pijnbestrijding in de vorm van bv dry needling etc, houding- en beweegadviezen. Verder is het belangrijk om uit te zoeken wat de oorzaak van de klachten is en geven wij eerst  specifieke rekoefeningen voor de pijnlijke spieren. Pas als de pijn voor groot gedeelte verdwenen is, komen ook oefeningen  om de desbetreffende spieren te versterken aan de orde.


Wij hopen dat we met dit stukje wat inzicht hebben kunnen geven, wat volgens ons de juiste volgorde van behandeling is.

Mocht u vragen hebben hierover, dan kunt u ons altijd bellen, het liefst s morgens, omdat wij s middags regelmatig  huisbezoeken doen.


Team Meafysio.


Geen opmerkingen: