woensdag 20 oktober 2021

GEMAKKELIJK UIT (ETEN) GAAN IN STAD KAN WEER
"Heb jij een polsbandje? Is die al geldig dan? Daar weet ik helemaal niks van."

De eigenaresse van het Mexicaanse restaurant Four Roses, op de hoek Oosterstraat Zuiderdiep, keek tegen zes uur vanavond raar op toen deze blogger een bandje liet zien om binnen te kunnen komen.

Hij ging er met drie anderen uit eten.
 Omdat alle vier uitzonderlijk naar genoemde restaurant kwamen, keek ondergetekende tevoren even rond op de grote Markt.

Er hing een gezellige sfeer in en op de huiskamer van Stad. Veel uitgaanspubliek, jongeren op de fiets of lopend.

Er was totaal niks (meer) van corona te merken.

Was er weer een feestje van Vindicat? Dacht deze blogger toen hij de linker foto maakte.

Allemaal keurig geklede dames en heren dromden er naar binnen. Niet dat keurige kleding een garantie is voor goed gedrag, maar dat terzijde.

Was er niks van corona te merken? Nou ja..kijk aan, de blogger zag tegen de hoek aan waar onze OIlle Grieze staat een Corona Chequepoint. Wat handig, even je QR-code via de smartphone laten scannen, rijbewijs laten zien...en een gratis uitgaansbandje om de pols geschoven krijgen.

Zie foto's rechtsboven en daaronder.

Ondergetekende kan er niet bij dat mensen problemen hebben met deze maatregelen. Wat een gemak, en onze Stad bruist weer. Een fluitje van een cent, het stelt niks voor. 

Hoal op te soezen dwarsliggers!

Foto linksonder, de mee-eters lieten hun QR-code scannen in de Four Roses. Wat een prettig gevoel dat iedereen dat had gedaan in het overvolle restaurant (aanrader!). Veilig uit eten gaan in Stad, wie wil dat nou niet? Het bandje van ondergetekende werd onwennig geaccepteerd, hij bood ook nog aan zijn QR te laten zien bij twijfel. Wat zou je moeilijk doen, willen we weer vrij uit (eten)gaan in Stad of willen we dat niet?

Het ging er allemaal goed in, en de pilsjes ook. Op de terugweg zag de blogger een gezellig vol terras voor de Gezusters.

Het ken weer in Stad...uutgoan. 
En nait soezen...

Geen opmerkingen: