dinsdag 12 oktober 2021

HET WAS GISTEREN 'KOM UIT DE KAST-DAG'


#ComingOutDay heet het wereldwijd.
Het schijnt nog nodig te zijn dat er een dag in het jaar is waarop je openlijk uit de kast mag komen.
Nee, dat mag natuurlijk elke dag, maar ja, toe maar, dat is niet altijd even gemakkelijk.
Persoonlijk vindt deze blogger 'uit de kast komen' niet klinken.

Beetje flauw, wat voor kast dan? Een linnenkast? Bezemkast? Kom uit je worsteling of uit je kluwen zou beter passen. Betreed je authenticiteit.

Foto, een regenboogpluutje in de Fossemaheerd. Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die de seksuele voorkeur (m/v) van anderen niet weten te respecteren.
Het begrip 'uit de kast komen' suggereert dat het op één moment gebeurt, terwijl het in feite een langdurig proces kan zijn; in elke sociale omgeving moet opnieuw de beslissing worden genomen om 'er' voor uit te komen. Veel mensen zijn tegenover familie en vrienden wel open, maar niet op school, op het werk of de sportvereniging. De tegenstelling tussen in en uit de kast suggereert 'alles of niets', terwijl het in werkelijkheid dus meestal gecompliceerder ligt. Wikipedia

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik dat het de meeste mensen aan hun reet zal roesten wat iemand tussen de lakens uitspookt, het door de media en grote bedrijven voortdurend door de strot douwen van LGBTIQXYZ kolder en zieligheid is wat men kotsbeu is. En terecht.

Anoniem zei

Bovenstaande opmerking van anoniem bevestig d maar weer eens dat initiatieven als coming out day nog steeds hard nodig zijn.