donderdag 28 oktober 2021

HERMAN BROOD ZOU OP 5 NOVEMBER 75 JAAR ZIJN GEWORDEN

 "Wie wil er een stukje snot van een idool?"

Café de Ster, begin jaren tachtig van de vorige eeuw.

Deze jongeling (later blogger) liep op een zondagmiddag dit etablissement aan de Peperstraat binnen.

Hij zag en hoorde een compleet dronken en stoned waggelende Brood bovengenoemde kreet uitslaan. Met een vinger één neusgat dichtdrukken en via het andere neusgat snot op de vloer neusblazend. Gratis, voor zijn aanwezige fans.

Deze blogger stond een keer naast de piano waar hij op speelde, in De Koffer, Oosterstraat. In de buurt van Elpee, platenhandel. Trouwens, terzijde, destijds had je ook Hemmes, platenverkoper aan de Steenstilstraat.

Roemruchte tijden, en wat een uitgaanstenten. Talk of the Town in de Nieuwstad, de Vlaamse Reus in de Poelestraat, de Kattebak op het Katte(n)diep...terzijde, daar swingde ons aller Pief regelmatig. Pief? Ja. Begin februari 2003 overleed een der bekendste zwervers van Stad. Pief (Gerritsen) liep vaak met een kooi met daarin een kraai. Deze blogger zag hem een keer over het Heerdenpad lopen met een kalkoen.

Maar goed, Herman Brood, die verbleef tijdens de jaren zeventig enige tijd op afdeling Hoge Wal, op wat toen toen nog Licht en Kracht heette te Assen, later GGZ-Drenthe.

Deze blogger zag hem destijds optreden in Stadskanaal, en ook in Gieten. De rock and roll junkie. Hij was compleet van de wereld....maar spélen....

 In 1978 bracht hij met de Wild Romance zijn legendarische elpee Shpritsz uit...met de hit Saturday night.

Hij gaat komende week geëerd worden. In 2001 sprong Herman van het Hilton Hotel te Amsterdam af.

Wiki/Herman_Brood

Uit een ingekort persbericht, en de linker foto werd meegestuurd:

Op vrijdag 5 november is het feest in de Engelstede in Engelbert. Het is dan 75 jaar geleden dat Herman Brood geboren werd. Volgens uitbater Bert van Wieren een reden voor een feest. ‘Herman Brood is niet dood. Dood ben je pas wanneer je vergeten bent!’

De Herman Brood Tributeband “Huize Ria” doet op 5 november voor de derde keer in 2 jaar tijd de Engelstede aan. Deze, voor fans van Brood bijzondere dag, wordt door de band aangegrepen om een speciale nieuwsbrief uit te brengen. Hierin komen naast Bert van Wieren ook Brood’s manager Koos van Dijk, Tekie Buissink en anderen uit scene rond Brood aan het woord.

Het optreden in de Engelstede is onderdeel van de “You can’t beat me” tour waarmee de band momenteel door het land trekt. Om 20.00 uur wordt het feest ook met dat nummer geopend. De deuren van de Engelstede zijn vanaf 17.00 uur open. Entree is €7,50 incl. 1 consumptiemunt. Reserveren kan via info@engelstede.nl.
Wil je alle verhalen lezen rondom de 75e geboortedag van Herman Brood, kijk dan op 
www.huizeria.com om je in te schijven voor de nieuwsbrief.

Geen opmerkingen: