zondag 24 oktober 2021

ZULLEN GROFVUILDUMPERS OOK EEN IQ HEBBEN? "IQl-oze volksstammen die alles neer pleuren waar het hun uitkomt." (Lees onderstaande column.

Komende zaterdag wordt er weer een Milieustraat in de Wibena-Froukemaheerd gehouden, legaal je meuk dumpen,  maar er bestaan nog altijd lieden die zelf menen te moeten bepalen wanneer en waar ze hun afgedankte spullen gaan neergooien.

Het zijn weer de nodige foto's die we zien, in elk geval ligt de troep die we op de linker en rechter foto zien vandaag bij de containers aan de Claremaheerd.

Eigenaardig toch, je zou het bijna lief (cynisch) noemen.

Kwak op twintig meter van de kringloopwinkel een matras neer, en doe er een dekbed bij die je in een vuilniszaak stopt. 

Foto boven, wat zou er in het hoofd van degene om zijn gegaan voordat ie de leren fauteuil uit de woning heeft gesleept en op straat dumpte?

"Zo, die ben ik lekker kwijt en stik er maar in?' 

Het kan ook goed zijn dat het gevaarte niet door een maar door twee personen (naar beneden en?) naar buiten is getild.

Bekijk de foto's verder, je komt weer de wonderlijkste attributen tegen.


Een kleine aquarium, een nekkussen, een stofzuiger, een magnetron, planken, een plastiek geval dat je met speelzand kunt vullen (zandbakje), een deur, stoelen, een gevulde winkelwagen (zie onder)....

Uit een column genaamd Grofvuil...pleur op straat, en lees verder


Weet niet hoe het jou vergaat maar ik ben blijkbaar nog van een generatie die wil vast houden aan bepaalde normen en waarden. In de strekking van vooral samen doen, samen je best doen om je straat, je wijk, je woonplaats en uiteindelijk vooral onze wereld leefbaar te houden. 

Best wel een gevecht tegen de bierkaai kan ik je verzekeren. Ik kan mijn stinkende best doen maar er zijn ondertussen hele IQ-loze asociale volksstammen die letterlijk schijt hebben aan welke normen en waarden dan ook. Het egoïsme druipt er vanaf …

IQl-oze volksstammen die alles neer pleuren waar het hun uitkomt. Voor- of achtertuinen die meer en meer dienen als opslagplaats in plaats van leefruimte of niet meer te onderscheiden zijn als tuin door de enorme hoeveelheid onkruid. Duidelijk een taak voor Gemeente, Maasdelta en Vestia welke men verzuimd uit te voeren. Maasdelta heeft weleens aangegeven: “Tja, dan hebben we een dagtaak als we dat allemaal na moeten lopen”. Ja…maar waar is de verantwoording dan van zowel Gemeente als Verhuurder?

Is je asbak vol dan leeg je hem op de plek waar je auto staat geparkeerd: jouw asbak leeg en jouw probleem opgelost. Sowieso dump je je peuk waar jij hem kwijt wilt. Heb je wat bij een afhaalrestaurant gehaald, sterker nog: laten bezorgen op de plek waar jij je auto hebt geparkeerd, dan draai jij net zo makkelijk je raam open om de restanten achter te laten daar waar je geparkeerd staat. En dan zijn er ook asocialen die het grofvuil op de straat pleuren wanneer het hun uitkomt, hele stukken vloerbedekking in een ondergrondse container proppen zodat het ding volledig verstopt raakt. Tja, je zou er toch maar wat voor moeten doen hé?  De milieustraat bellen of ze het op willen komen halen:  poeh poeh daar word je moe van. Nee, dan is op straat pleuren veel makkelijk, jij bent het kwijt en de zorg en ergernis is voor een ander.

Ze doen het, de mannen van de milieustraat, want ophalen van grofvuil behoort bij hun werk. Maar in plaats van dat het grofvuil netjes wordt aangeboden, staan er net zo makkelijk dakpannen of stoeptegels bij en die nemen ze niet mee, dus blijven die liggen. Net zolang tot dat het een andere bewoner zo ergert en zelf het initiatief neemt het aan te bieden bij de Milieustraat. Maar in plaats van te zorgen dat grofvuil netjes wordt aangeboden blijft er bijvoorbeeld een hoeveelheid glas liggen waarvan de mannen van de milieustraat dan maar met hun handschoenen het glas bij elkaar vegen en in de wagen gooien. 

En het waarachtige venijn zit in de straat, getuige de laatste twee zinnen:

Tot mijn stomme verbazing zei een van de deelnemers in de app: “Je kunt altijd grofvuil buiten zetten, afspraak maken is niet nodig, het wordt toch wel weggehaald”.

Bingo…

Kijk en daar zit hem nu de kneep, we belonen dus asociaal gedrag… dus waarom zouden we dan een afspraak maken bij de Milieustraat?

Geen opmerkingen: