maandag 4 oktober 2021

EVEN OVER FACEBOOK EN BLOGGEN

Het is een lastige avond voor veel Facebook-gebruikers. Dit platform ligt er al vanaf ca 17.45 wereldwijd uit. De column Jan & Alleman (18.00 uur)  kon en kan deze blogger bijvoorbeeld niet via Facebook aanzwengelen.

Het deert hem verder niet zo, maar wat te denken van al die mensen die al hun wissewasjes via Facebook wereldkundig willen maken?

Vooropgesteld, het staat iedereen vrij datgene te posten wat ze willen posten. Maar deze blogger verbaast zich regelmatig. Een foto plaatsen van een bord eten en daarbij vermelden wat voor Netflix film je daarna gaat kijken? Tou toch eev'n man. Wat kan mij dat nou schelen.

Dan heb je ook nog echtparen die zoveel jaren samen zijn. Mannetje plaatst foto van vrouwtje en schrijft erbij: "Al dertig jaar samen, ik hou nog zoveel van je schatje." Schatje reageert met een hartje en vermeldt: "Ik ook zo van jou, ik hoop op nog vele jaren met je."

Dezelfde een-tweetjes zag ondergetekende ook  wel eens via moeder-zoon en vader-dochter.
Foto van een jarig zoontje: deze kanjer is vandaag al weer tien jaar oud geworden.

Foto van een vader met zoon door zoon gemaakt: gezellig samen op stap.

Nogmaals, vrijheid blijheid, ga vooral je gang.

Maar deze blogger zal nooit een foto van mevrouw Beijumnieuws plaatsen met een dergelijke openbare liefdesverklaring. Dat houden we mooi privé. Ondergetekende vermoedt wel eens dat dit soort overdreven berichten iets moet compenseren. Goede wijn behoeft immers geen krans.

Ook nog even over het bloggen. Zie afbeelding links, het beste is om gepubliceerde berichten via een laptop, tablet of pc te bekijken, op een smartphone komt het vaak beroerd uit.

Zie screenshot links over het Sportcafé

Even ontwennen, normaal gesproken slingert deze blogger een bericht als deze via Facebook aan.

 Ooohhh wat heerlijk...hartjes en likejes. Wat een groot gemis vanavond.

Zit er niet in. En die verrekte mevrouw Beijumnieuws zit ook nog eens te foeteren om het een of ander.

Geen opmerkingen: