maandag 11 oktober 2021

MAANDAGOCHTEND (545)Wat zal het schrikken en balen zijn voor veel Beijumers, en vanzelfsprekend ook voor andere mensen in Groningen-Nederland.

De gasprijs gaat maar liefst acht keer over de kop. Leuk voor de gas- en licht rekening van gewone mensen. En het cynisme en de ironie spat van voorgaande zin af.

Foto boven, in de eigen meterkast gemaakt. Deze blogger is afgelopen zomer overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Zonder er bij na te denken, het contract er na de recente ophef op nagekeken want hij was het vergeten, besloot hij afgelopen juli bij de nieuwe energieboer de boel (prijs) voor drie jaar vast te zetten. Ziet hij nu pas. Kop ter nait bie had.

Maar zo...wat een mazzeltje. Want je bent de lul, pardon op deze maandagochtend, als je een variabel contract (prijs niet vastgezet) hebt. Toe maar, 70-80 euro erbij per maand? Zie dit bericht op Nos.nl

Ondergetekende heeft dus dom geluk, maar mensen kinderen, 750 euro per jaar moeten bijdokken. Moet dat nou voor mensen die het niet al te breed hebben in de wijk?  Moeten die de dupe worden/ Of zal er nog compensatie komen?

Foto links, de Sibrandaheerd. Of was het de Framaheerd (foto gistermiddag gemaakt)? Parkeren? Nee, we dumpen hier groenafval. Klein onbeduidend leed.

Foto rechts, wat moeten we hier nou mee?

Het blijft maar afgesloten. 
Er is niet over nagedacht, de mogelijke consequenties zijn nooit overzien.

Weggegooid gemeenschapsgeld. En ja, indiener van dit onnozel plan, don't shoot the messenger.

De nieuwe week is weer begonnen.

Wat moet je er van zeggen. Let je op je energie. En op je rekening.

En blijf voor zover mogelijk gezond. Moi.

Geen opmerkingen: