zaterdag 23 februari 2019

DE GEZINSBODE WORDT ZEER SLECHT BEZORGD (in heel Groningen?)


"Bestaat de Gezinsbode nog? Heb ik al een jaar niet gehad."
"Wibenaheerd, vaker geen Gezinsbode dan wel." 
"Sibrandaheerd, al een half jaar niet gehad." 
"Al tijden niet gehad in de Hylkemaheerd." 
"Atensheerd, ook al heel lang niet."
"Wilkemaheerd, al maanden geen Gezinsbode gehad."

Kranten hebben het moeilijk in dit digitale tijdperk. Gratis huis aan huis-bladen even zo.
De Gezinsbode heeft geen abonnees, maar net als betaalde kranten wel adverteerders en betaalde schrijvers.
Je zult je toch als adverteerder, uitgever en journalist/columnist in en van de Gezinsbode op z'n Gronings en ietwat plat gesteld verneukt voelen als je er achter komt hoe slecht de krant in een (toevallig de grootste) wijk als Beijum bezorgd wordt?

Het kan niet veel afwijken van het Stadse beeld. Omgerekend komen duizenden gratis Gezinsbodes niet bij Stadjers in de bus.

Dat zijn harde woorden, en die behoeven onderbouwing.

Beijumnieuws publiceerde afgelopen woensdag een bericht over gedumpte verse Gezinsbodes in en rond papierbakken. Zie nog eens hier

Via mails, Facebook (daar waar berichten worden aangekeild) en onder het bewuste bericht stroomden de reacties binnen. Praktisch allemaal met als strekking: al tijden geen krant gehad.

Werk aan de winkel voor de Gezinsbode. Al tijden geen krant gehad in de Hylkemaheerd...de Wilkemaheerd. Atensheerd, ook heel lang al niet. Etc.
Zie onderstaande reacties, dat kunnen niet toevallig losstaande reacties uit de wijk zijn maar een structureel probleem weergeven.

Mensen van NDC/Gezinsbode, een goed bedoelde tip vanuit Beijum, als jullie de krant overeind willen houden zullen jullie ervoor moeten zorgen dat die alle Stadjers ook bereikt.

Geen opmerkingen: