dinsdag 5 februari 2019

POEZEN IN BEIJUM (20)


Jazeker, het zijn schatjes en ze zijn zo mooi aaibaar.

Of de blogger soms stemming wil maken richting de poezen en katten in de wijk? Reageerde een lezeres een keer nav een bericht over de keerzijde van de lieve schatjes.

Nee hoor. De blogger is gek op katten en poezen....het zijn fascinerende beesten. En vanuit natuurlijk oogpunt doen ze niks verkeerds. De wet van de jungle...the survival of the fittest gaat mooi op voor deze roofdieren.

Maar vanuit menselijk oogpunt zijn het ook moordenaars. Zie foto boven, eergisteren gemaakt.

Vogeltjes zijn ook lief, maar daar hebben onze roofdieren maling aan.
Ze smaken zo lekker en er een tijdje mee spelen voordat ze dood gaan is ook zo fijn.

Veel verstand zit er blijkbaar niet in poezen en katten, want hoezo een vogelkastje beloeren, en hopen dat daar een kleine gevleugelde in zit, terwijl het eind januari was en het buiten vroor.

Foto links geeft ook een beeld dat al een keer is aangeroerd. En wat ergernis bij hondenbezitters oproept.  Dat gaat maar uitgebreid zitten schijten in de bosjes (Isebrandtsheerd) en geen cent bijdragen een de gemeentelijke kas.
Dan loop je een keer op dezelfde plek, je laat je mini-hondje uit.....en voor zijn drol, die jezelf mag opruimen, moet je meer dan 180 euro betalen.

Terzijde, hoe moet dan nou met die gemeentelijke samenvoeging? In Haren en Ten Boer geen hondenbelasting betalen en in de oorspronkelijke stad wel?

Je kunt beter een poes of kat houden. Tenminste, die mogen zich van alles permitteren, en ze zijn ook nog eens stukken goedkoper.

Geen opmerkingen: