donderdag 7 februari 2019

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (110)Het waait behoorlijk op een dag als vandaag, een fietser moet er extra moeite voor doen om vanuit Beijum naar De Hunze te rijden. Puffend tegen het Heerdenpadviaduct oprijden.

Voordeel is wel weer, je bent als je teruggaat naar de gekste, grootste en groenste wijk van de stad Groningen extra snel weer thuis.

Uitzwierend vanaf het hoogste punt op genoemde fietspad zag de blogger dat werklieden iets met de bushalte die tussen beide wijken in ligt aan het doen waren.
Zie afbeelding links, waarom de tegels eruit gehaald? Een paal verplaatsen? Wellicht komt daar nog opheldering over.

Met windkracht vijf (zes?) verder De Hunze in gefietst. Op de grens tussen de buurwijken Hunze en Starkenborgh ligt al enige tijd op het wandelpad een 4mijl plakkaat.

Maar kijk aan, hoe lang al weet de blogger zo niet, maar je mag er nou ook fietsen. En met de hond lopen. Plakkaat op de bovenste afbeelding. SAMEN van het pad gebruik maken.

Daar liepen twee dames gezusterlijk naast elkaar onder een paraplu, zie afbeelding rechts.
De blogger hield eerbiedig afstand, heel mooi dat SAMEN, maar je gaat in de keurige wijk De Hunze niet met je fietsbel rinkelen om twee innig wandelende dames onder hun beschermende paraplu vandaan te halen om verder te kunnen fietsen.

Want SAMEN kunnen we afspreken dat dames op leeftijd voorrang genieten op een rustige wandelpad dat door De Hunze loopt.

Geen opmerkingen: