zondag 10 februari 2019

EEN PRETTIGE REGEN-ZONDAG (Mooi FC-Groningen!)Als er reeds statiegeld op blikjes en plastiek flesjes zou zitten en het statiegeld zou 0,25 cent bedragen, dan zou er wellicht voor 1000 euro aan blik en plastiek in Beijum in de openbare ruimte en in de sloten liggen.

Dacht de blogger net na een compleet natgeregend fietsrondje door de wijk.

Hij moet niet teveel de dominee uit gaan hangen, maar er ligt toch een hoeveelheid van genoemde spul in de sloten en bermen in Beijum!
Op bovenstaande afbeelding zou in geval van statiegeld meer dan drie euro liggen.

Is een verregende zondag vervelend? Niet per definitie, je kunt heerlijk wegkruipen met een goed boek, in bad gaan liggen of op de bank naar een mooie voetbalwedstrijd gaan kijken.
Dat laatste deed ondergetekende, geweldig die 'Duitse' overwinning van Fc Groningen op Vitesse Arnhem.

Anderhalf minuut voor tijd: 2-1.

Foto links, trainer Danny Buys nam na afloop de felicitaties in ontvangst. Dapper, tien minuten voor tijd zette hij er nog een spits bij in.

Twee, drie maanden geleden waren sommige zure 'deskundigen' uit Stad het er over eens: de algemeen directeur moet weg en ook de trainer. Zeurpieten, geef een nieuwe trainer even een kans zeg. Kom op Fc Groningen, nu op weg naar Europees voetbal.

Goedgemutst fietste de Beijumblogger na de zege 'zijn' wijk half rond.
Foto rechts, de vuilnisproblematiek zal eerst nog wel even doorgaan, achter het Gezondheidscentrum zag hij een deels zwart geblakerde rode toeter

Ergens relatief fijn, cynisch gesteld, een half jaar geleden verfde een gek een deel van de rode toeters wit en schreef er het woord Blanke op. Naast blank hebben we immers zwart....

Voor Winkelcentrum Beijum zag ondergetekende een mini-kinderfietsje niet op slot in een rek staan. Zie foto links midden. Alle rekken waren verder leeg (fiets links is van ondergetekende), als het de hele tijd regent ga je waarschijnlijk niet met de fiets boodschappen doen maar met de auto. De hele parkeerplaats stond vol.

Binnen in Winkelcentrum Beijum was het behaaglijk warm. In een blokvormig kastjes-systeem waar je je boodschappen uit andere winkels kunt opbergen voor je de AH binnengaat stond in een opbergkastje een halve fles zuivel.

Zie rechts. Kan ook, je koopt een fles zuiveldrank bij de Duitse super en voordat je de Appie ingaat zet je die even in een kastje.

Foto-kastjes linksonder staat tussen de service-balie en de kassa's. Praktisch alles was defect (geen nood, andere boodschappen kunnen ook aan de servicebalie worden toevertrouwd).

Nog even van Beijum-West naar Oost fietsen. De regen heeft iets, fijn om te merken dat alle droog liggende sloten in de wijk na de tropische afgelopen zomer weer helemaal gevuld zijn. Drijfnat worden op de fiets.

Tegen de oostelijke wijkgrens aan, tussen de Boelema- en Nijensteinheerd in, langs de smalle uitloper van de Zuidwending, zag ondergetekende een geel Z bord staan. Hij wordt altijd slaperig als hij deze borden langs een sloot of langs de Zuidwending ziet staan. ZZZZZ. Foto rechtsonder.

Dit bericht is om half zes getikt, het was half donker half licht.

Een regen-zondag. Wat een ontspanning. En straks met het bekende 'bord op schoot' nog even nagenieten van de overwinning van ons aller FC.

Zondagavondje voor de boeg. Tripel- biertje. Studio Sport. De Luizenmoeder kijken.

Het leven is goed in Groningen-Beijum. Ook op een verregende zondag in februari.

Geen opmerkingen: