maandag 25 februari 2019

DE HULPEXPRESS BRENGT OOK VOEDSELPAKKETTEN ROND


"We brengen voedselpakketten van de Voedselbank rond en soms is het even zoeken in doolhof Beijum."

Aldus twee heren van de HulpExpress die de blogger vrijdagmiddag op straat in Beijum tegen kwam.

Zie foto boven.

Nee, ondergetekende wist ook niet waar de persoon die een krat met voedsel-inhoud gebracht zou worden woont. Maar hij mocht wel even achter in de laadbak kijken.

Apart toch dat in een rijk land als Nederland voedselbanken nodig zijn.
Zie de overige afbeeldingen, op maat gevulde voedselpakketten voor mensen die te weinig geld hebben om dagelijks/wekelijks.maandelijks rond te komen. 

Directeur Sietze den Iseger was er niet bij, maar hij had een dag later wel goed nieuws te vertellen: "Er komen twee elektrische autootjes bij."

Vertelde de directeur in het bedrijfspand van de Express aan de Ulgersmaweg

Toe maar weer, de HulpExpress gaat duurzaam doen.

Even terug naar de Voedselbank, die op ongeveer honderd meter afstand van de HulpExpress aan dezelfde (Ulgersma) weg zit.

Ulfert Molenhuis van de Stadse Voedselbank postte gisteren onderstaande tekst op zijn Facebook-pagina, dit naar aanleiding van de uitspraken van premier Mark Rutte om de blunder van de foutief aan burgers voorgelegde energierekening ("we gaan er allemaal op vooruit") niet te compenseren.

 Er zou op zijn minst compensatie moeten komen voor de allerarmsten, want dit gaat rechtstreeks van hun leefgeld af en hiermee wordt de nog meer mensen afhankelijk van de Voedselbank. Ze moeten al meer betalen voor de ziektekosten en voor voedsel (BTW verhoging) en nu dit er nog eens overheen. Bij onze Voedselbank in Groningen zijn we nu op weg naar 900 huishoudens en dat is dan een verdrievoudiging ten opzichte van 2013.

Het grootste gedeelte van de 900 huishoudens komt uit Beijum. De eigenaardige praatjes van Rutte ten spijt, het aantal mensen dat er niet op vooruit gaat of is gegaan is groeiende.

De HulpExpress helpt mensen op vele manieren

Contactgegevens via:
https://dehulpexpress.wixsite.com/hulpexpress

Geen opmerkingen: